A budapesti helyszínű üzleti reggeliket kéthetente, minden második péntek reggel 7:30 órától tartjuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.). Szeretettel hívjuk, várjuk önt is egy-egy vezetéssel kapcsolatos téma közös feldolgozására és a biblikus válaszok megismerésére. Gyakran van olyan meghívott témavezetőnk, aki területének és az adott témának elismert szakértője, kiválósága.

Jó együtt gondolkodni egy-egy felvetett kérdéskörön, és magunkkal vinni, továbbgondolni mások véleményét, gondolatait. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elhangzottak nem csak elméleti muníciót adnak az elkövetkező napokra, de közelebb visznek éppen aktuális problémáink, kérdéseink megoldásához, megválaszolásához is.
Beszélgetésünket választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe. Jöjjön el, és hozza el barátját, kollégáját is! A szervezők: Illéssy János és Ferenczi Réka

 

Következő Gerlóczy reggelink:

Következő Gerlóczy munkareggelinket 2018. június 15-én, pénteken, 7:30-kor tartjuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy utca 1.), amelyre szeretettel hívjuk és várjuk! 

 

 Téma:                           Mi a felelősségünk az anyagi javakkal kapcsolatban? 

Témavezető:               Szodfridt Gábor

 

                                

A legtöbb ember – mivel egyrészt jó értékmérőnek tartja, másrészt így akarja elkerülni a bizonytalanságot – szeret pénzt, anyagi erőforrásokat felhalmozni a jelenre, illetve a rosszabb napokra.


Hiszen lehetünk munkanélküliek, megtámadhat egy súlyos betegség, amikor kiesünk a munkavégzésből, de ekkor is felelősségünk a család fenntartása.
Többünk már egy évtized múlva nyugdíjas lesz, így természetes, ha a nyugdíjára is félretesz valamit, mert nem hajlandó az állami nyugdíjrendszerre bízni mindent.
Vannak olyanok is, akik jótékonyságra fordítják vagyonuk nagy részét, bár gyakran ellentmondásos céllal. Sokak szemében ilyen például a Bill Gates Alapítvány tevékenysége Afrikában.


Mások a következő generációnak gyűjtenek, legalább is ezt állítják. De jó-e, ha a gyerekek jelentős vagyont, lakást, ingóságot örökölnek, vagy egészségesebb, ha maguknak kell megküzdeniük mindennel?

  • - Mennyire jó értékmérő a pénz?
  • - Mennyire szabadít meg a pénz a bizonytalan jövő nyomasztó gondolatától?
  • - Mi miért gyűjtünk? Mire használjuk fel az összegyűjtött vagyont?
  • - Hogyan lehet a vagyonunkkal Isten Országát építeni?
  • - Mi a felelősségünk az anyagi javakkal kapcsolatban?

 

Gondoljuk át és beszéljük meg együtt! 


Beszélgetésünket választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe.


A reggelin való részvételi szándékáról várjuk szíves visszajelzését a reggeli napját megelőző csütörtök délig az alábbi regisztrációs lap kitöltésével.

Ezzel az alkalommal zárjuk le az elmúlt időszakot és nyári szünetet tartunk, de szeptembertől újra folytatjuk beszélgetéseinket minden második pénteken reggel. Várjuk szeretettel!