A budapesti helyszínű üzleti reggeliket kéthetente, minden második péntek reggel 7:30 órától tartjuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.). Szeretettel hívjuk, várjuk önt is egy-egy vezetéssel kapcsolatos téma közös feldolgozására és a biblikus válaszok megismerésére. Gyakran van olyan meghívott témavezetőnk, aki területének és az adott témának elismert szakértője, kiválósága.

Jó együtt gondolkodni egy-egy felvetett kérdéskörön, és magunkkal vinni, továbbgondolni mások véleményét, gondolatait. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elhangzottak nem csak elméleti muníciót adnak az elkövetkező napokra, de közelebb visznek éppen aktuális problémáink, kérdéseink megoldásához, megválaszolásához is.
Beszélgetésünket választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe. Jöjjön el, és hozza el barátját, kollégáját is! A szervezők: Illéssy János és Ferenczi Réka

 

Következő Gerlóczy reggelink:

Következő Gerlóczy munkareggelinket 2017. november 3-án, pénteken, 7:30-kor tartjuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy utca 1.), amelyre szeretettel hívjuk és várjuk! 

 Téma:                          Okossság

Témavezető:                Illéssy János

                                     ügyvezető

                                     Lebona Kft.

 

 

Magyarul is megjelent Patrick Lencioni legújabb könyve, „Az ideális csapatjátékos”. Patrick erről a témáról a GLS konferencián is beszélt 2017-ben, a magyar GLS résztvevők két hete hallhatták is ezt a nagyszerű előadást.

Patrick három emberi tulajdonság metszetében látja az ideális csapatjátékost: Éhség (a könyv fordításában Lelkesedés), Okosság (Emberismeret), és Alázat. A következő Gerlóczy reggeliken ezt a három tulajdonságot szeretnénk egyesével átbeszélni, majd megvizsgálni a három halmaz különböző metszeteit is. A mostani alkalmon az Okosság (ember-okosság, a könyv fordításában emberismeret) kerül szóba. 

„Ha csapatról van szó, a jó emberismeret egyszerűen azt jelenti, hogy az adott személy mennyire bánik jól másokkal. Hogy képes-e megfelelően kommunikálni és odafigyeli rájuk… A jó emberismerő megfelelően ítéli meg a csoportdinamika finomságait, képes felmérni a szavai és a tettei következményeit.”(Idézet a könyvből; 138. oldal)


A következő kérdésekkel szeretnénk élénkíteni eszmecserénket:

-       Mennyire követelmény az emberismeret a mai munkahelyen?

-       Mik a jó következményei? Milyen bajok jelentkeznek, ha hiányzik?

-       Mi a tapasztalatunk a munkahelyi csapatok általános emberismeretéről?

-       Mi a véleményünk saját munkával, teljesítménnyel kapcsolatos „ember-okosságáról”?

-       Hogyan fejleszthető az ember-okosság abban, akinek kevés adatott?

-       Jézus tökéletes volt ezen a téren is. Hogyan? Mit tanulhatunk tőle?

 

Gondoljuk át és beszéljük meg együtt!

Beszélgetésünket választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe.


A reggelin való részvételi szándékáról várjuk szíves visszajelzését a reggeli napját megelőző csütörtök délig az alábbi regisztrációs lap kitöltésével.