Az érdi Keve reggelik 2014. szeptembere óta nyújtják a helyi közösségnek a lehetőséget, hogy a KEVE Társaság küldetésében megfogalmazottak a gyakorlatban is megvalósuljanak. Reggeli alkalmainkat minden hónap második szerdáján tartjuk az Érdi Vigadó Étteremben (Érd, Alsó u. 2.), ahova világnézeti és felekezeti hovatartozástól függetlenül várjuk vendégeinket.

Alkalmainkon kötetlen, kerekasztal jellegű beszélgetésekre törekszünk egy adott témával kapcsolatban - olyan nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó üzletemberek, vezetők között, akik készek egymást meghallgatni és a Biblia vezetésre vonatkozó üzeneteit is megismerni. Igyekszünk életszerű és aktuális témákat választani, amiknek megbeszélése által nem csak fejlődünk, növekszünk, hanem közelebb is kerülhetünk egymáshoz. Egy ilyen közösségben könnyebben felismerhetjük és megvalósíthatjuk, hogy mint vezetők, mit tehetünk együtt városunkért. Szeretettel várjuk önt is minden hónap második szerdáján! A szervezők: Hajdú Sándor és Szabó Iván

Következő érdi reggelink:

Következő reggelinket  2019. február 13-án, szerdán tartjuk, amelyre nagy szeretettel várunk!

 

Téma: Szervezeti konfliktus és vezetői hozzáállás

Témavezető: Szalai Zsolt

" Mostanában elkezdtem foglalkozni a szervezetekben megtalálható konfliktusok kiváltó okaival. Az egyik jellemző konfliktusforrás az azt gerjesztő vezetői hozzáállás lehet. Pár évvel ezelőtt a GLS vezetői konferencián hallottam egy előadást, mely a vezetői hozzáállást két csoportba osztotta: (1) Osztó, erőforrást korlátozó vezető és (2) Szorzó, erőforrást sokszorozó vezető.

Az osztó vezető jellemzője, hogy magatartásával visszafogja a munkatársaiban rejlő lehetőségeket és ezáltal csökkenti az erőforrásokat. A szorzó vezető hozzáállásával serkenti munkatársai tevékenységét és ezáltal megsokszorozhatja az alapesetben rendelkezésre álló erőforrásokat.

Úgy gondolom, hogy mindkettő vezetői attitűd bennünk van és alapvetően rajtunk múlik, hogy milyen magatartás uralja vezetői stílusunkat, de a konfliktusok kialakulásában és megoldásában is szerepe lehet az egyik, vagy másik vezetői hozzáállásnak."

A beszélgetést inspiráló kérdések: 

  • Mik lehetnek a főbb jellemzői az osztó és a szorzó típusú vezetőnek és az milyen hatással lehet a munkatársak teljesítményére?
  • Melyik vezetői hozzáállás erősítheti jobban a konfliktust és melyik segítheti jobban annak megoldását?
  • Meg tudunk-e említeni olyan hozzáállást, mely a vezető részéről ugyan jó szándékkal történik, de mégis hatása inkább osztó, mint szorzó?

 

Gondoljuk át és beszéljük meg együtt!

 

Reggeli időtartama: 07:30 - 09:00 között (Köszönjük, hogy figyelsz a pontos érkezésre!)Helyszín: ÉRDI VIGADÓ Étterem és Kávézó (Érd, Alsó u. 2. Térkép)

Beszélgetésünket svédasztalos reggelivel kötjük egybe, melynek díja 1500 Ft.

​A részvétel jelentkezéshez kötött. Kérjük, részvételi szándékodat feltétlenül jelezd február 8-án, reggel 9 óráig, mert az étteremnek szüksége van a létszámra! Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével, vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet. Szeretettel várunk!

Jelentkezési űrlap

A KEVE érdi szervezőcsapata nevében üdvözlettel,

Hajdú Sándor és Szabó Iván