kozelgo02

Közelgő rendezvények

The Trinity Forum

Szeretettel hívjuk a 2019. november 9-én megrendezésre kerülő Trinity Forumra. A rendezvényen nem kisebb témát veszünk górcső alá, mint az emberi élet értelmét.

Ez a téma előbb vagy utóbb mindannyiunk életében fontossá válik. Keressük a dolgok értelmét, az emberi élet értelmét általában, - és ami talán a legégetőbb - szeretnénk megtalálni a célt, az értelmet a saját életünkben.

Bővebben a rendezvényről és  regisztráció

cs

Compass Club

A Keve "Compass- Isteni pénzügyek" szolgálata 2019. őszén útjára indítja a pénzügyi témákkal foglalkozó Compass Club rendezvény sorozatot. Az ingyenes klub keretében rendszeresen tartunk majd összejöveteleket, ahol fontos és sokakat érintő pénzügyi témákat vitatunk meg.

Szeretettel hívjuk az első klubnapra 2019. október 12-én, melynek témája: "Hogyan viszonyuljunk a hitelfelvételhez alacsony vagy 0%-os kamatkörnyezetben?" 

Regisztráció a Compass Club rendezvényre

cs

Üzleti reggelik

Üzlet reggeli sorozatunk mindkét helyszínén - Érden és a Gerlóczy Kávéházban- havonta egy-két alkalommal új és tartalmas témák feldolgozásával várjuk az érdeklődőket.

2019. október 9-én új helyszínen (a Centrál Borház Étterem és Panzióban) várjuk majd Önt az érdi üzleti reggeli beszélgetésre. Ezúttal, a három részes sorozatunk második alkalmán, a szeptemberben elkezdett témáról beszélgetünk tovább, két kérdéskört érintve.Előadónk ezúttal is Hajdú Sándor lesz, a téma: Vezetés és célok.  A Gerlóczy reggeli következő alkalma október 18-án lesz, ahol Illéssy János vezetésével folytatjuk előző heti témánkat: Hogyan kezelje a keresztény ember a gazdagságot? (2. rész)

Ha szeretne előzetes értesítést kapni a reggelik témájáról, kérjük jelezze munkatársaink felé a Keve Társaság elérhetőségein.

Az üzleti reggelikről

 

Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

 

kozelmult

Közelmúltban történt

Keresztény Vezetői Akadémia


2019. szeptemberében a KEVE Akadémia harmadik évadát indítottuk útjára. Az "Értékvezérelt vezetés" kurzus interaktív képzési alkalmairól itt olvashat bővebb információt.


Az akadémián elhangzó témákkal kapcsolatosan az alábbi linkeken keresztül elérhető videók adnak ízelítőt:
A jó visszajelzés Dr Tomka János
A tervezés alapvető kérdései Dr. Szalai Zsolt
A munkahelyi légkör Dr. Tomka János

cs

„A keresztények csupán 1 %-a pásztor, akik nem érhetnek el minden embert. Azonban 99% nyáj igen! A lelkipszátor feladata az, hogy felkészítse őket a szolgálatra. Ennek ellenére sajnos nem sokszor kerül szóba a munkahely a templomainkban, gyülekezeteinkben. A GWF azt tűzte ki célul, hogy a missziós gondolkodásmódunk a munkahelyre is kiterjedjen és ott tudatosan só és fény lehessünk. Munkahelyünk válhat evangelizációs tereppé és nem csak a templomi / gyülekezeti dicsőítés számít annak, életmódunk is válhat azzá. Feladatunk azonban, hogy ennek megfelelően éljünk és hirdessük a nagy missziós parancs munkahelyi formáját is.”


„A belső béke megtalálása, (újra)felfedezésére volt a fő cél. A belső béke, amely nem a kegyes, vallásos cselekedetek, hanem az Istennel megélt személyes kapcsolat gyümölcse. A lelkigyakorlat vezetője egy zarándoklatként magyarázta számunkra az előttünk álló 4 napos időszakot. Kivonulás a mindennapi feladatok és elvárások színteréből, megérkezés a konferenciára, ahol a rövid előadások, egyéni elcsendesedések és közös kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik a testi és lelki pihenést, a külső és belső elcsendesedést, az Isten és saját magunk előtti megállást. Erre hívott el bennünket a négy nap során, és ez volt az, ami olyan sokat adott számomra. Lelassulás, elcsendesedés, a csendben aktív reflektálás arra, hogy Isten kicsoda. Elmélyedés abban, hogy úgy jöhetünk Hozzá, ahogy vagyunk, és Neki különleges tervei vannak az őt szeretők számára. „


„Ez a csendeshétvége most nagyrészt az érzelmeimre hatott, amikről tudom, hogy hamar lecsengenek, így bármit nem építenék rájuk. Ugyanakkor mégis Krisztus golgotai keresztjéhez vitt közelebb, amire a hitemet bátran merem és szeretném is alapozni.”

Fenti idézetek azon beszámolókból valók, melyet az a négy fiatal írt, akik 2019-ben a Keve Társaság támogatásával vettek részt külföldi konferenciákon. Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a beszámolókat:


Leitner-Szalai Tímea – Lausanne Movement , Global Workplace Forum, - Manila, Fülöp-szigetek
Schauermann Péter – Europartners konferencia - Eindhoven, Hollandia Belső béke
Szabó Noémi – Europartners konferencia - Eindhoven, Hollandia Europartners Retreat
Ferenczi Réka – Compass Európai Konferencia – Róma, Olaszország Beszámoló a 8. Compass konferenciáról

 

 
 

MMfo

E heti Monday Manna

Szeretettel ajánljuk e heti Monday Mannánkat, melyet az igeversre kattintva olvashat, illetve hétfő reggelenként 8:20-kor a Mária Rádióban meg is hallgathatja az aktuális Mannát. Jó olvasást és áldott hetet kívánunk!


„Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tanácsa valósul meg.” ( A Példabeszédek könyve 19:21)

 

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre

captcha 
Adatkezelési tájékoztató elfogadása

Ferenczi Réka: Beszámoló a 8. Compass Konferenciáról (Róma, 2019. február 6-10.)

Februárban néhány napot a KEVE Társaság támogatásával Rómában tölthettem és részt vehettem az ott megrendezésre kerülő Compass konferencián.


Ez az alkalom nagyszerű lehetőség volt arra, hogy nemzetközi környezetben, mintegy 80 európai, afrikai és amerikai résztvevő társaságában is hallhassak a Compass – Isteni pénzügyek könyv témájáról, tovább bővítve az eddig meglevő tudásomat.
Nagy benyomást gyakoroltak rám az afrikai testvérek beszámolói, akik bemutatták, hogy országaikban mit sikerült a Compass mozgalom segítségével elérniük.


A konferencia során leginkább a szemináriumok voltak a legtanulságosabbak, méghozzá a pénzkezelés a családban, gyereknevelésben, a házasságban témakörökben. Ezeket a szemináriumokat, illetve műhelymunkákat többnyire gyakorló házaspárok tartották, akik saját példájukon keresztül mutatták meg, hogy milyen formái vannak a biblikus pénzkezelésnek.


Legnagyobb hatással a Panasiuk házaspár által tartott könyvbemutató volt rám. Andreas Panasiuk könyvének címe: The Woman Who Prospers (A sikeres nő, A derék asszony dicsérete – magyar fordításban még nem jelent meg). Ebben a könyvben egy házasságban a nő szerepéről van szó a Példabeszédek könyve 31, 10-31 alapján. Ezt a könyvet meg is vásároltam és magammal hoztam. Célom, hogyha már megemésztettem, akkor házaspároknak, feleségeknek, de akár egyedülálló nőknek beszéljek róla, hiszen nagyon hasznosnak, nagyon gyakorlatinak találom.

Ezzel kapcsolatban az a reménységem, hogy KEVEn belül hamarosan találunk olyan fordítót, aki ezt a könyvet lefordítja.


Továbbá nagyszerű volt a kapcsolatépítés lehetősége. Az előadók készségesen válaszoltak még a szünetekben is a felmerülő kérdésekre és gyakorlati tanácsokkal láttak el. A legkellemesebb élményem az volt egy multinacionális cég alkalmazottjaként, hogy egy másik országban dolgozó kolléganőmmel ismerkedhettem meg, akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot mind kollegiális, mind baráti szinten.
Hálás vagyok, hogy a KEVE ösztöndíjasaként ezeknek az élményeknek mind részese lehettem.


Amit sajnálatosnak tartottam, az az, hogy ez az esemény egy időben volt az Europartners éves konferenciájával, s ez a mostani időpontok alapján jövőre is így lesz.