kozelgo02

Közelgő rendezvények

Compass Club

Szeretettel várjuk Önt Compass Club rendezvénysorozatunk következő alkalmára

2020. február 1-én 9:30-tól  

Témánk: Hogyan viszonyuljunk a megtakarításokhoz és befektetésekhez alacsony vagy      0 %-os kamatkörnyezetben?

Szakértőnk ismét Tassi Miklós közgazdász, tanácsadó lesz. A rendezvény részleteiről hamarosan olvashat tájékoztatást itt honlapunkon
Addig is jegyezze elő naptárában és regisztráljon az alábbi linken.

Regisztrációs lehetőség ITT található.

 

cs

 

Üzleti reggelik

Üzlet reggeli sorozatunk mindkét helyszínén - Érden és a Gerlóczy Kávéházban- havonta egy-két alkalommal új és tartalmas témák feldolgozásával várjuk az érdeklődőket.

2020. január 8-án új helyszínen (a Centrál Borház Étterem és Panzióban) várjuk majd Önt az érdi üzleti reggeli beszélgetésre. Téma: Tudomány vagy hit? Előadónk ezúttal Illéssy János lesz. Következő, 2020. január 24-én tartandó Gerlóczy reggelink témája  a Pro-aktivitás lesz. Témavezető: Ferenczi Réka.

Ha szeretne előzetes értesítést kapni a reggelik témájáról, kérjük jelezze munkatársaink felé a Keve Társaság elérhetőségein.

Az üzleti reggelikről

 

Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

 

kozelmult

Közelmúltban történt

Adventi koncert

2019. november 28-án került sor a Keve Társaság - immár hagyományos - adventi koncertjére. Ezúttal a Crescendo Magyarország művészei adtak ünnepi koncertet: 

Pethő Rebeka - fuvola, Békefi Edina - szoprán, Vavrinecz András - hegedű. A fiatal művészeket Termes Rita zongoraművésznő kísérte. 

A program részeként Kovács Gergely, a Pesthidegkúti Református Gyülekezet  lelkipásztora szolgált adventi üzenettel a résztvevők számára.

advent 3

 

 cs

Keresztény Vezetői Akadémia


2019. szeptemberében a KEVE Akadémia harmadik évadát indítottuk útjára. Az "Értékvezérelt vezetés" kurzus interaktív képzési alkalmairól itt olvashat bővebb információt.


Az akadémián elhangzó témákkal kapcsolatosan az alábbi linkeken keresztül elérhető videók adnak ízelítőt:
A jó visszajelzés Dr Tomka János
A tervezés alapvető kérdései Dr. Szalai Zsolt
A munkahelyi légkör Dr. Tomka János

Missziós modell vászon Dr. Szalai Zsolt
Ügynökelmélet és sáfárság Dr. Illéssy János
Biblikus pénzügyi alapok Dr Illéssy János

cs

  

 
 

MMfo

E heti Monday Manna

Szeretettel ajánljuk e heti Monday Mannánkat, melyet az igeversre kattintva olvashat, illetve hétfő reggelenként 8:20-kor a Mária Rádióban meg is hallgathatja az aktuális Mannát. Jó olvasást és áldott hetet kívánunk!


„vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Pál levele az efezusiakkoz 12, 22-24)

 

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre

captcha 
Adatkezelési tájékoztató elfogadása

Ferenczi Réka: Beszámoló a 8. Compass Konferenciáról (Róma, 2019. február 6-10.)

Februárban néhány napot a KEVE Társaság támogatásával Rómában tölthettem és részt vehettem az ott megrendezésre kerülő Compass konferencián.


Ez az alkalom nagyszerű lehetőség volt arra, hogy nemzetközi környezetben, mintegy 80 európai, afrikai és amerikai résztvevő társaságában is hallhassak a Compass – Isteni pénzügyek könyv témájáról, tovább bővítve az eddig meglevő tudásomat.
Nagy benyomást gyakoroltak rám az afrikai testvérek beszámolói, akik bemutatták, hogy országaikban mit sikerült a Compass mozgalom segítségével elérniük.


A konferencia során leginkább a szemináriumok voltak a legtanulságosabbak, méghozzá a pénzkezelés a családban, gyereknevelésben, a házasságban témakörökben. Ezeket a szemináriumokat, illetve műhelymunkákat többnyire gyakorló házaspárok tartották, akik saját példájukon keresztül mutatták meg, hogy milyen formái vannak a biblikus pénzkezelésnek.


Legnagyobb hatással a Panasiuk házaspár által tartott könyvbemutató volt rám. Andreas Panasiuk könyvének címe: The Woman Who Prospers (A sikeres nő, A derék asszony dicsérete – magyar fordításban még nem jelent meg). Ebben a könyvben egy házasságban a nő szerepéről van szó a Példabeszédek könyve 31, 10-31 alapján. Ezt a könyvet meg is vásároltam és magammal hoztam. Célom, hogyha már megemésztettem, akkor házaspároknak, feleségeknek, de akár egyedülálló nőknek beszéljek róla, hiszen nagyon hasznosnak, nagyon gyakorlatinak találom.

Ezzel kapcsolatban az a reménységem, hogy KEVEn belül hamarosan találunk olyan fordítót, aki ezt a könyvet lefordítja.


Továbbá nagyszerű volt a kapcsolatépítés lehetősége. Az előadók készségesen válaszoltak még a szünetekben is a felmerülő kérdésekre és gyakorlati tanácsokkal láttak el. A legkellemesebb élményem az volt egy multinacionális cég alkalmazottjaként, hogy egy másik országban dolgozó kolléganőmmel ismerkedhettem meg, akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot mind kollegiális, mind baráti szinten.
Hálás vagyok, hogy a KEVE ösztöndíjasaként ezeknek az élményeknek mind részese lehettem.


Amit sajnálatosnak tartottam, az az, hogy ez az esemény egy időben volt az Europartners éves konferenciájával, s ez a mostani időpontok alapján jövőre is így lesz.