kozelgo02

Közelgő rendezvények

The Trinity Forum

Szeretettel hívjuk a 2019. november 9-én megrendezésre kerülő Trinity Forumra. A rendezvényen nem kisebb témát veszünk górcső alá, mint az emberi élet értelmét.

Ez a téma előbb vagy utóbb mindannyiunk életében fontossá válik. Keressük a dolgok értelmét, az emberi élet értelmét általában, - és ami talán a legégetőbb - szeretnénk megtalálni a célt, az értelmet a saját életünkben.

Bővebben a rendezvényről és  regisztráció

cs

Compass Club

A Keve "Compass- Isteni pénzügyek" szolgálata 2019. őszén útjára indítja a pénzügyi témákkal foglalkozó Compass Club rendezvény sorozatot. Az ingyenes klub keretében rendszeresen tartunk majd összejöveteleket, ahol fontos és sokakat érintő pénzügyi témákat vitatunk meg.

Szeretettel hívjuk az első klubnapra 2019. október 12-én, melynek témája: "Hogyan viszonyuljunk a hitelfelvételhez alacsony vagy 0%-os kamatkörnyezetben?" 

Regisztráció a Compass Club rendezvényre

cs

Üzleti reggelik

Üzlet reggeli sorozatunk mindkét helyszínén - Érden és a Gerlóczy Kávéházban- havonta egy-két alkalommal új és tartalmas témák feldolgozásával várjuk az érdeklődőket.

2019. október 9-én új helyszínen (a Centrál Borház Étterem és Panzióban) várjuk majd Önt az érdi üzleti reggeli beszélgetésre. Ezúttal, a három részes sorozatunk második alkalmán, a szeptemberben elkezdett témáról beszélgetünk tovább, két kérdéskört érintve.Előadónk ezúttal is Hajdú Sándor lesz, a téma: Vezetés és célok.  A Gerlóczy reggeli következő alkalma október 18-án lesz, ahol Illéssy János vezetésével folytatjuk előző heti témánkat: Hogyan kezelje a keresztény ember a gazdagságot? (2. rész)

Ha szeretne előzetes értesítést kapni a reggelik témájáról, kérjük jelezze munkatársaink felé a Keve Társaság elérhetőségein.

Az üzleti reggelikről

 

Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

 

kozelmult

Közelmúltban történt

Keresztény Vezetői Akadémia


2019. szeptemberében a KEVE Akadémia harmadik évadát indítottuk útjára. Az "Értékvezérelt vezetés" kurzus interaktív képzési alkalmairól itt olvashat bővebb információt.


Az akadémián elhangzó témákkal kapcsolatosan az alábbi linkeken keresztül elérhető videók adnak ízelítőt:
A jó visszajelzés Dr Tomka János
A tervezés alapvető kérdései Dr. Szalai Zsolt
A munkahelyi légkör Dr. Tomka János

cs

„A keresztények csupán 1 %-a pásztor, akik nem érhetnek el minden embert. Azonban 99% nyáj igen! A lelkipszátor feladata az, hogy felkészítse őket a szolgálatra. Ennek ellenére sajnos nem sokszor kerül szóba a munkahely a templomainkban, gyülekezeteinkben. A GWF azt tűzte ki célul, hogy a missziós gondolkodásmódunk a munkahelyre is kiterjedjen és ott tudatosan só és fény lehessünk. Munkahelyünk válhat evangelizációs tereppé és nem csak a templomi / gyülekezeti dicsőítés számít annak, életmódunk is válhat azzá. Feladatunk azonban, hogy ennek megfelelően éljünk és hirdessük a nagy missziós parancs munkahelyi formáját is.”


„A belső béke megtalálása, (újra)felfedezésére volt a fő cél. A belső béke, amely nem a kegyes, vallásos cselekedetek, hanem az Istennel megélt személyes kapcsolat gyümölcse. A lelkigyakorlat vezetője egy zarándoklatként magyarázta számunkra az előttünk álló 4 napos időszakot. Kivonulás a mindennapi feladatok és elvárások színteréből, megérkezés a konferenciára, ahol a rövid előadások, egyéni elcsendesedések és közös kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik a testi és lelki pihenést, a külső és belső elcsendesedést, az Isten és saját magunk előtti megállást. Erre hívott el bennünket a négy nap során, és ez volt az, ami olyan sokat adott számomra. Lelassulás, elcsendesedés, a csendben aktív reflektálás arra, hogy Isten kicsoda. Elmélyedés abban, hogy úgy jöhetünk Hozzá, ahogy vagyunk, és Neki különleges tervei vannak az őt szeretők számára. „


„Ez a csendeshétvége most nagyrészt az érzelmeimre hatott, amikről tudom, hogy hamar lecsengenek, így bármit nem építenék rájuk. Ugyanakkor mégis Krisztus golgotai keresztjéhez vitt közelebb, amire a hitemet bátran merem és szeretném is alapozni.”

Fenti idézetek azon beszámolókból valók, melyet az a négy fiatal írt, akik 2019-ben a Keve Társaság támogatásával vettek részt külföldi konferenciákon. Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a beszámolókat:


Leitner-Szalai Tímea – Lausanne Movement , Global Workplace Forum, - Manila, Fülöp-szigetek
Schauermann Péter – Europartners konferencia - Eindhoven, Hollandia Belső béke
Szabó Noémi – Europartners konferencia - Eindhoven, Hollandia Europartners Retreat
Ferenczi Réka – Compass Európai Konferencia – Róma, Olaszország Beszámoló a 8. Compass konferenciáról

 

 
 

MMfo

E heti Monday Manna

Szeretettel ajánljuk e heti Monday Mannánkat, melyet az igeversre kattintva olvashat, illetve hétfő reggelenként 8:20-kor a Mária Rádióban meg is hallgathatja az aktuális Mannát. Jó olvasást és áldott hetet kívánunk!


„Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tanácsa valósul meg.” ( A Példabeszédek könyve 19:21)

 

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre

captcha 
Adatkezelési tájékoztató elfogadása

Schauermann Péter: Belső béke – Europartners konferencia 2019, Eindhoven, Hollandia - beszámoló

Belső béke – ez volt az Europartners (Európai Keresztény Üzletemberek Szervezete) éves konferenciájának címe, amin részt vehettem 2019 februárjában. Az Europartners minden évben megrendezi európai konferenciáját, de az idei találkozó abból a szempontból volt különleges, hogy nem egy klasszikus konferenciát szerveztek, hanem egy lelkigyakorlatot. A találkozó céljának nem az üzleti élettel vagy vezetéssel kapcsolatos ismeretek átadását jelölték meg, hanem az Isten előtti személyes elcsendesedést, a Vele való találkozás lehetőségét.

A belső béke megtalálása, (újra)felfedezésére volt a fő cél. A belső béke, amely nem a kegyes, vallásos cselekedetek, hanem az Istennel megélt személyes kapcsolat gyümölcse. A lelkigyakorlat vezetője egy zarándoklatként magyarázta számunkra az előttünk álló 4 napos időszakot. Kivonulás a mindennapi feladatok és elvárások színteréből, megérkezés a konferenciára, ahol a rövid előadások, egyéni elcsendesedések és közös kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik a testi és lelki pihenést, a külső és belső elcsendesedést, az Isten és saját magunk előtti megállást. Erre hívott el bennünket a négy nap során, és ez volt az, ami olyan sokat adott számomra. Lelassulás, elcsendesedés, a csendben aktív reflektálás arra, hogy Isten kicsoda. Elmélyedés abban, hogy úgy jöhetünk Hozzá, ahogy vagyunk, és Neki különleges tervei vannak az őt szeretők számára.


Már a meghívó olvasásakor vonzott ez a fajta elvonulás lehetősége, ugyanis az utóbbi 1 évben nem jutottam el hasonló lelki programokra. Így nagy várakozás volt bennem ezzel a konferenciával kapcsolatban. A 4 nap során átéltem a zarándokút lépéseit, azt az utat, amely nem csak kellemes szakaszokból áll, de az Istennel való találkozás pihentető és feltöltő légkörét nyújtja. A vezető rövid előadásai mellett több személyes beszámolót, bizonyságtételt is hallottunk. Például arról, hogy egy nemzetközi vállalat vezetőjének életében hogyan jelent meg Isten, hogyan értette meg, hogy a Jézusi üzenet az üzleti életben is megvalósítható utat jelent. Arról beszélt, hogy az Istenben bízó cégvezető munkáját Isten akkor is meg tudja áldani, ha ő nem él az üzleti életben megszokott korrupt és tisztességtelen eszközökkel. Egy holland festőnő saját életéről, betegségéről és művészetéről beszélt lendületes és kreatív módon. Felvázolta azt, hogy Isten hogyan jelent meg és adott belső békét, örömöt számára a legnehezebb helyzetekben is, a szívinfarktust követően is.


Szeretem az ilyen nemzetközi konferenciákat, mert Európa számos országából lehetünk együtt, és beszélgethetünk, még ha csak pár nap idejére is. Számomra mindig feltöltő más országokból és kultúrákból érkező, ott élő keresztény emberekkel találkozni, megismerni életüket, kihívásaikat és munkásságukat. Külön érdekes volt hallani az aktuális iráni politikai és vallási helyzetről, vagy spanyol értékesítési igazgató életdöntéseibe belelátni, tanulni holland vagy lett vezetők életén keresztül. Sokat adott a konferencia, és ezen kívül még holland rokonaimmal is találkozhattam röviden. Gazdagító volt ez a 4 nap. 2020-ban ismét lesz Europartners konferencia, ráadásul Jeruzsálemben, így hamarosan el kell kezdeni repülőjegyet foglalni! Ne maradjunk le róla! 

Schauermann Péter