kozelgo02

Közelgő rendezvények

Compass Club

Szeretettel várjuk Önt Compass Club rendezvénysorozatunk következő alkalmára

2020. február 1-én 9:30-tól  

Témánk: Hogyan viszonyuljunk a megtakarításokhoz és befektetésekhez alacsony vagy      0 %-os kamatkörnyezetben?

Szakértőnk ismét Tassi Miklós közgazdász, tanácsadó lesz. A rendezvény részleteiről hamarosan olvashat tájékoztatást itt honlapunkon
Addig is jegyezze elő naptárában és regisztráljon az alábbi linken.

Regisztrációs lehetőség ITT található.

 

cs

 

Üzleti reggelik

Üzlet reggeli sorozatunk mindkét helyszínén - Érden és a Gerlóczy Kávéházban- havonta egy-két alkalommal új és tartalmas témák feldolgozásával várjuk az érdeklődőket.

2020. január 8-án új helyszínen (a Centrál Borház Étterem és Panzióban) várjuk majd Önt az érdi üzleti reggeli beszélgetésre. Téma: Tudomány vagy hit? Előadónk ezúttal Illéssy János lesz. Következő, 2020. január 24-én tartandó Gerlóczy reggelink témája  a Pro-aktivitás lesz. Témavezető: Ferenczi Réka.

Ha szeretne előzetes értesítést kapni a reggelik témájáról, kérjük jelezze munkatársaink felé a Keve Társaság elérhetőségein.

Az üzleti reggelikről

 

Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

 

kozelmult

Közelmúltban történt

Adventi koncert

2019. november 28-án került sor a Keve Társaság - immár hagyományos - adventi koncertjére. Ezúttal a Crescendo Magyarország művészei adtak ünnepi koncertet: 

Pethő Rebeka - fuvola, Békefi Edina - szoprán, Vavrinecz András - hegedű. A fiatal művészeket Termes Rita zongoraművésznő kísérte. 

A program részeként Kovács Gergely, a Pesthidegkúti Református Gyülekezet  lelkipásztora szolgált adventi üzenettel a résztvevők számára.

advent 3

 

 cs

Keresztény Vezetői Akadémia


2019. szeptemberében a KEVE Akadémia harmadik évadát indítottuk útjára. Az "Értékvezérelt vezetés" kurzus interaktív képzési alkalmairól itt olvashat bővebb információt.


Az akadémián elhangzó témákkal kapcsolatosan az alábbi linkeken keresztül elérhető videók adnak ízelítőt:
A jó visszajelzés Dr Tomka János
A tervezés alapvető kérdései Dr. Szalai Zsolt
A munkahelyi légkör Dr. Tomka János

Missziós modell vászon Dr. Szalai Zsolt
Ügynökelmélet és sáfárság Dr. Illéssy János
Biblikus pénzügyi alapok Dr Illéssy János

cs

  

 
 

MMfo

E heti Monday Manna

Szeretettel ajánljuk e heti Monday Mannánkat, melyet az igeversre kattintva olvashat, illetve hétfő reggelenként 8:20-kor a Mária Rádióban meg is hallgathatja az aktuális Mannát. Jó olvasást és áldott hetet kívánunk!


„vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Pál levele az efezusiakkoz 12, 22-24)

 

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre

captcha 
Adatkezelési tájékoztató elfogadása

Schauermann Péter: Belső béke – Europartners konferencia 2019, Eindhoven, Hollandia - beszámoló

Belső béke – ez volt az Europartners (Európai Keresztény Üzletemberek Szervezete) éves konferenciájának címe, amin részt vehettem 2019 februárjában. Az Europartners minden évben megrendezi európai konferenciáját, de az idei találkozó abból a szempontból volt különleges, hogy nem egy klasszikus konferenciát szerveztek, hanem egy lelkigyakorlatot. A találkozó céljának nem az üzleti élettel vagy vezetéssel kapcsolatos ismeretek átadását jelölték meg, hanem az Isten előtti személyes elcsendesedést, a Vele való találkozás lehetőségét.

A belső béke megtalálása, (újra)felfedezésére volt a fő cél. A belső béke, amely nem a kegyes, vallásos cselekedetek, hanem az Istennel megélt személyes kapcsolat gyümölcse. A lelkigyakorlat vezetője egy zarándoklatként magyarázta számunkra az előttünk álló 4 napos időszakot. Kivonulás a mindennapi feladatok és elvárások színteréből, megérkezés a konferenciára, ahol a rövid előadások, egyéni elcsendesedések és közös kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik a testi és lelki pihenést, a külső és belső elcsendesedést, az Isten és saját magunk előtti megállást. Erre hívott el bennünket a négy nap során, és ez volt az, ami olyan sokat adott számomra. Lelassulás, elcsendesedés, a csendben aktív reflektálás arra, hogy Isten kicsoda. Elmélyedés abban, hogy úgy jöhetünk Hozzá, ahogy vagyunk, és Neki különleges tervei vannak az őt szeretők számára.


Már a meghívó olvasásakor vonzott ez a fajta elvonulás lehetősége, ugyanis az utóbbi 1 évben nem jutottam el hasonló lelki programokra. Így nagy várakozás volt bennem ezzel a konferenciával kapcsolatban. A 4 nap során átéltem a zarándokút lépéseit, azt az utat, amely nem csak kellemes szakaszokból áll, de az Istennel való találkozás pihentető és feltöltő légkörét nyújtja. A vezető rövid előadásai mellett több személyes beszámolót, bizonyságtételt is hallottunk. Például arról, hogy egy nemzetközi vállalat vezetőjének életében hogyan jelent meg Isten, hogyan értette meg, hogy a Jézusi üzenet az üzleti életben is megvalósítható utat jelent. Arról beszélt, hogy az Istenben bízó cégvezető munkáját Isten akkor is meg tudja áldani, ha ő nem él az üzleti életben megszokott korrupt és tisztességtelen eszközökkel. Egy holland festőnő saját életéről, betegségéről és művészetéről beszélt lendületes és kreatív módon. Felvázolta azt, hogy Isten hogyan jelent meg és adott belső békét, örömöt számára a legnehezebb helyzetekben is, a szívinfarktust követően is.


Szeretem az ilyen nemzetközi konferenciákat, mert Európa számos országából lehetünk együtt, és beszélgethetünk, még ha csak pár nap idejére is. Számomra mindig feltöltő más országokból és kultúrákból érkező, ott élő keresztény emberekkel találkozni, megismerni életüket, kihívásaikat és munkásságukat. Külön érdekes volt hallani az aktuális iráni politikai és vallási helyzetről, vagy spanyol értékesítési igazgató életdöntéseibe belelátni, tanulni holland vagy lett vezetők életén keresztül. Sokat adott a konferencia, és ezen kívül még holland rokonaimmal is találkozhattam röviden. Gazdagító volt ez a 4 nap. 2020-ban ismét lesz Europartners konferencia, ráadásul Jeruzsálemben, így hamarosan el kell kezdeni repülőjegyet foglalni! Ne maradjunk le róla! 

Schauermann Péter