kozelgo02

Közelgő rendezvények

Compass Club

Szeretettel várjuk Önt Compass Club rendezvénysorozatunk következő alkalmára

2020. február 1-én 9:30-tól  

Témánk: Hogyan viszonyuljunk a megtakarításokhoz és befektetésekhez alacsony vagy      0 %-os kamatkörnyezetben?

Szakértőnk ismét Tassi Miklós közgazdász, tanácsadó lesz. A rendezvény részleteiről hamarosan olvashat tájékoztatást itt honlapunkon
Addig is jegyezze elő naptárában és regisztráljon az alábbi linken.

Regisztrációs lehetőség ITT található.

 

cs

 

Üzleti reggelik

Üzlet reggeli sorozatunk mindkét helyszínén - Érden és a Gerlóczy Kávéházban- havonta egy-két alkalommal új és tartalmas témák feldolgozásával várjuk az érdeklődőket.

2020. január 8-án új helyszínen (a Centrál Borház Étterem és Panzióban) várjuk majd Önt az érdi üzleti reggeli beszélgetésre. Téma: Tudomány vagy hit? Előadónk ezúttal Illéssy János lesz. Következő, 2020. január 24-én tartandó Gerlóczy reggelink témája  a Pro-aktivitás lesz. Témavezető: Ferenczi Réka.

Ha szeretne előzetes értesítést kapni a reggelik témájáról, kérjük jelezze munkatársaink felé a Keve Társaság elérhetőségein.

Az üzleti reggelikről

 

Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

 

kozelmult

Közelmúltban történt

Adventi koncert

2019. november 28-án került sor a Keve Társaság - immár hagyományos - adventi koncertjére. Ezúttal a Crescendo Magyarország művészei adtak ünnepi koncertet: 

Pethő Rebeka - fuvola, Békefi Edina - szoprán, Vavrinecz András - hegedű. A fiatal művészeket Termes Rita zongoraművésznő kísérte. 

A program részeként Kovács Gergely, a Pesthidegkúti Református Gyülekezet  lelkipásztora szolgált adventi üzenettel a résztvevők számára.

advent 3

 

 cs

Keresztény Vezetői Akadémia


2019. szeptemberében a KEVE Akadémia harmadik évadát indítottuk útjára. Az "Értékvezérelt vezetés" kurzus interaktív képzési alkalmairól itt olvashat bővebb információt.


Az akadémián elhangzó témákkal kapcsolatosan az alábbi linkeken keresztül elérhető videók adnak ízelítőt:
A jó visszajelzés Dr Tomka János
A tervezés alapvető kérdései Dr. Szalai Zsolt
A munkahelyi légkör Dr. Tomka János

Missziós modell vászon Dr. Szalai Zsolt
Ügynökelmélet és sáfárság Dr. Illéssy János
Biblikus pénzügyi alapok Dr Illéssy János

cs

  

 
 

MMfo

E heti Monday Manna

Szeretettel ajánljuk e heti Monday Mannánkat, melyet az igeversre kattintva olvashat, illetve hétfő reggelenként 8:20-kor a Mária Rádióban meg is hallgathatja az aktuális Mannát. Jó olvasást és áldott hetet kívánunk!


„vessétek le a régi élet szerint való óembert, aki csalárd és gonosz kívánságok miatt megromlott; újuljatok meg lelketekben és elmétekben, öltsétek fel az új embert, aki Isten tetszése szerint valóságos igazságban és szentségben teremtetett.” (Pál levele az efezusiakkoz 12, 22-24)

 

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre

captcha 
Adatkezelési tájékoztató elfogadása

Szabó Noémi: Europartners Retreat 2019 - Élménybeszámoló: ahogyan én láttam

Még a csütörtök hajnali indulásunkkor is meg voltam arról győződve, hogy a "retreat" kifejezés egy divatos angol szinonimája a "conference" szónak. Ennek megfelelően úgy is készültem el, hogy 3 napon keresztül különféle okosságokkal tömik a részt vevők fejét - a szó pozitív értelmében. Azonban már az első este számomra is kiderült, hogy a "retreat" szó valójában lelkigyakorlatot jelent. Ezt a református nyelvemre úgy fordítottam le, hogy gyakorlatilag egy csendes hétvégére jöttem. Az első kérdés, ami megfordult a fejemben: Most komolyan el kellett ezért jönnöm egészen Eindhovenig?

Isten úgy látta jónak, hogy igen. Egészen Eindhovenig hívott el, hogy ebben a sok szempontból ismeretlen környezetben egészen szorosan átöleljen az Ő mélységes és felfoghatatlan szeretetével és a szívemre beszéljen. Az első áhítaton egy lelki zarándoklatra invitálnak bennünket, amiben a reggeli Bibliaolvasásokat és imádságokat, az alkalmak utáni egyéni csendességeket, a kiscsoportokat és még a kötetlen beszélgetéseket is eszközként használta Isten az én életemben ezen az úton. Péter történetén keresztül hallottunk Krisztus szeretetéről, kegyelméről és hűségéről. Péter új nevet kapott Jézustól, a régiek elmúltak. De nem mindig látszódott ez a változás, Péter megtagadta Jézust, Aki nem elfordult a tanítványától, szemére hányva az elmúlt három évet, hanem egyenesen belenézett Péter szemébe. Végül odalépett hozzá és háromszor megkérdezte: szeretsz engem? Ez a szeretet formálta Pétert és formált ott engem és formálhat a továbbiakban is, de ugyanúgy mindenkit. Mit mondok Jézusnak, amikor megkérdezi: "Szeretsz engem?"

Számomra az egyik legfontosabb üzenetet a legutolsó programpont alatt kaptam. Mielőtt közösen az Úr asztalához járultunk, az egyik szervező elmesélte nekünk azt, hogy Jézus korában milyen volt a jegyesség, mit szimbolizál a kehely. Amikor abban a korban ugyanis a férfi eljegyzett egy hajadont, akkor valóban otthon hagyta a jövendőbelijét, hazament, és elkészítette a közös életük helyszínét. De eközben ott hagyta a menyasszonynál azt a kelyhet, amiből elutazása előtti napon ittak. A vőlegény távollétében ez emlékeztette a menyasszonyt arra, hogy a vőlegény visszajön, és akkor menyegző lesz. Azonban visszaérkezésének pontos idejét nem tudta, ezért folyamatos készültségben kellett lennie. Ennek fényében az is jobban érthető, hogy mit jelent Jézusnak az a mondata, hogy "Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek." (János 14,2-3).

Különböző felekezetekhez tartozva senki nem kényszerítette a másikra a saját hitbéli meggyőződését. Ez lehetőséget adott nekem arra, hogy új perspektívákkal, látásmóddal, gondolatokkal találkozzak és vigyem Jézus elé, hogy Ő mit gondol ezekről a számomra sok esetben idegen felvetésekről. Ebből a szempontból jó volt a megszokott környezetből kicsit kilépni.

Ez a csendeshétvége most nagy részt az érzelmeimre hatott, amikről tudom, hogy hamar lecsengenek, így bármit nem építenék rájuk. Ugyanakkor mégis Krisztus golgotai keresztjéhez vitt közelebb, amire a hitemet bátran merem és szeretném is alapozni. Összességében lelkileg feltöltődve jöttem haza. A munkahelyemen ez tökéletes lehetőség volt a bizonyságtételre. Elmondhattam két kollégámnak is, hogyan érintette meg Jézus Krisztus keresztje és kegyelme a szívemet az elmúlt napokban. Örülök, hogy ráadásként Isten egészen Eindhovenig elvitt ezért a lelki zarándoklatért!