kozelgo02

Közelgő rendezvények

The Trinity Forum

Szeretettel hívjuk a 2019. november 9-én megrendezésre kerülő Trinity Forumra. A rendezvényen nem kisebb témát veszünk górcső alá, mint az emberi élet értelmét.

Ez a téma előbb vagy utóbb mindannyiunk életében fontossá válik. Keressük a dolgok értelmét, az emberi élet értelmét általában, - és ami talán a legégetőbb - szeretnénk megtalálni a célt, az értelmet a saját életünkben.

Bővebben a rendezvényről és  regisztráció

cs

Compass Club

A Keve "Compass- Isteni pénzügyek" szolgálata 2019. őszén útjára indítja a pénzügyi témákkal foglalkozó Compass Club rendezvény sorozatot. Az ingyenes klub keretében rendszeresen tartunk majd összejöveteleket, ahol fontos és sokakat érintő pénzügyi témákat vitatunk meg.

Szeretettel hívjuk az első klubnapra 2019. október 12-én, melynek témája: "Hogyan viszonyuljunk a hitelfelvételhez alacsony vagy 0%-os kamatkörnyezetben?" 

Regisztráció a Compass Club rendezvényre

cs

Üzleti reggelik

Üzlet reggeli sorozatunk mindkét helyszínén - Érden és a Gerlóczy Kávéházban- havonta egy-két alkalommal új és tartalmas témák feldolgozásával várjuk az érdeklődőket.

2019. október 9-én új helyszínen (a Centrál Borház Étterem és Panzióban) várjuk majd Önt az érdi üzleti reggeli beszélgetésre. Ezúttal, a három részes sorozatunk második alkalmán, a szeptemberben elkezdett témáról beszélgetünk tovább, két kérdéskört érintve.Előadónk ezúttal is Hajdú Sándor lesz, a téma: Vezetés és célok.  A Gerlóczy reggeli következő alkalma október 18-án lesz, ahol Illéssy János vezetésével folytatjuk előző heti témánkat: Hogyan kezelje a keresztény ember a gazdagságot? (2. rész)

Ha szeretne előzetes értesítést kapni a reggelik témájáról, kérjük jelezze munkatársaink felé a Keve Társaság elérhetőségein.

Az üzleti reggelikről

 

Szeretettel várjuk rendezvényeinken!

 

kozelmult

Közelmúltban történt

Keresztény Vezetői Akadémia


2019. szeptemberében a KEVE Akadémia harmadik évadát indítottuk útjára. Az "Értékvezérelt vezetés" kurzus interaktív képzési alkalmairól itt olvashat bővebb információt.


Az akadémián elhangzó témákkal kapcsolatosan az alábbi linkeken keresztül elérhető videók adnak ízelítőt:
A jó visszajelzés Dr Tomka János
A tervezés alapvető kérdései Dr. Szalai Zsolt
A munkahelyi légkör Dr. Tomka János

cs

„A keresztények csupán 1 %-a pásztor, akik nem érhetnek el minden embert. Azonban 99% nyáj igen! A lelkipszátor feladata az, hogy felkészítse őket a szolgálatra. Ennek ellenére sajnos nem sokszor kerül szóba a munkahely a templomainkban, gyülekezeteinkben. A GWF azt tűzte ki célul, hogy a missziós gondolkodásmódunk a munkahelyre is kiterjedjen és ott tudatosan só és fény lehessünk. Munkahelyünk válhat evangelizációs tereppé és nem csak a templomi / gyülekezeti dicsőítés számít annak, életmódunk is válhat azzá. Feladatunk azonban, hogy ennek megfelelően éljünk és hirdessük a nagy missziós parancs munkahelyi formáját is.”


„A belső béke megtalálása, (újra)felfedezésére volt a fő cél. A belső béke, amely nem a kegyes, vallásos cselekedetek, hanem az Istennel megélt személyes kapcsolat gyümölcse. A lelkigyakorlat vezetője egy zarándoklatként magyarázta számunkra az előttünk álló 4 napos időszakot. Kivonulás a mindennapi feladatok és elvárások színteréből, megérkezés a konferenciára, ahol a rövid előadások, egyéni elcsendesedések és közös kiscsoportos beszélgetések lehetővé teszik a testi és lelki pihenést, a külső és belső elcsendesedést, az Isten és saját magunk előtti megállást. Erre hívott el bennünket a négy nap során, és ez volt az, ami olyan sokat adott számomra. Lelassulás, elcsendesedés, a csendben aktív reflektálás arra, hogy Isten kicsoda. Elmélyedés abban, hogy úgy jöhetünk Hozzá, ahogy vagyunk, és Neki különleges tervei vannak az őt szeretők számára. „


„Ez a csendeshétvége most nagyrészt az érzelmeimre hatott, amikről tudom, hogy hamar lecsengenek, így bármit nem építenék rájuk. Ugyanakkor mégis Krisztus golgotai keresztjéhez vitt közelebb, amire a hitemet bátran merem és szeretném is alapozni.”

Fenti idézetek azon beszámolókból valók, melyet az a négy fiatal írt, akik 2019-ben a Keve Társaság támogatásával vettek részt külföldi konferenciákon. Szeretettel ajánljuk figyelmükbe a beszámolókat:


Leitner-Szalai Tímea – Lausanne Movement , Global Workplace Forum, - Manila, Fülöp-szigetek
Schauermann Péter – Europartners konferencia - Eindhoven, Hollandia Belső béke
Szabó Noémi – Europartners konferencia - Eindhoven, Hollandia Europartners Retreat
Ferenczi Réka – Compass Európai Konferencia – Róma, Olaszország Beszámoló a 8. Compass konferenciáról

 

 
 

MMfo

E heti Monday Manna

Szeretettel ajánljuk e heti Monday Mannánkat, melyet az igeversre kattintva olvashat, illetve hétfő reggelenként 8:20-kor a Mária Rádióban meg is hallgathatja az aktuális Mannát. Jó olvasást és áldott hetet kívánunk!


„Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az Úr tanácsa valósul meg.” ( A Példabeszédek könyve 19:21)

 

hirlevel

Iratkozzon fel hírlevelünkre

captcha 
Adatkezelési tájékoztató elfogadása

Szabó Noémi: Europartners Retreat 2019 - Élménybeszámoló: ahogyan én láttam

Még a csütörtök hajnali indulásunkkor is meg voltam arról győződve, hogy a "retreat" kifejezés egy divatos angol szinonimája a "conference" szónak. Ennek megfelelően úgy is készültem el, hogy 3 napon keresztül különféle okosságokkal tömik a részt vevők fejét - a szó pozitív értelmében. Azonban már az első este számomra is kiderült, hogy a "retreat" szó valójában lelkigyakorlatot jelent. Ezt a református nyelvemre úgy fordítottam le, hogy gyakorlatilag egy csendes hétvégére jöttem. Az első kérdés, ami megfordult a fejemben: Most komolyan el kellett ezért jönnöm egészen Eindhovenig?

Isten úgy látta jónak, hogy igen. Egészen Eindhovenig hívott el, hogy ebben a sok szempontból ismeretlen környezetben egészen szorosan átöleljen az Ő mélységes és felfoghatatlan szeretetével és a szívemre beszéljen. Az első áhítaton egy lelki zarándoklatra invitálnak bennünket, amiben a reggeli Bibliaolvasásokat és imádságokat, az alkalmak utáni egyéni csendességeket, a kiscsoportokat és még a kötetlen beszélgetéseket is eszközként használta Isten az én életemben ezen az úton. Péter történetén keresztül hallottunk Krisztus szeretetéről, kegyelméről és hűségéről. Péter új nevet kapott Jézustól, a régiek elmúltak. De nem mindig látszódott ez a változás, Péter megtagadta Jézust, Aki nem elfordult a tanítványától, szemére hányva az elmúlt három évet, hanem egyenesen belenézett Péter szemébe. Végül odalépett hozzá és háromszor megkérdezte: szeretsz engem? Ez a szeretet formálta Pétert és formált ott engem és formálhat a továbbiakban is, de ugyanúgy mindenkit. Mit mondok Jézusnak, amikor megkérdezi: "Szeretsz engem?"

Számomra az egyik legfontosabb üzenetet a legutolsó programpont alatt kaptam. Mielőtt közösen az Úr asztalához járultunk, az egyik szervező elmesélte nekünk azt, hogy Jézus korában milyen volt a jegyesség, mit szimbolizál a kehely. Amikor abban a korban ugyanis a férfi eljegyzett egy hajadont, akkor valóban otthon hagyta a jövendőbelijét, hazament, és elkészítette a közös életük helyszínét. De eközben ott hagyta a menyasszonynál azt a kelyhet, amiből elutazása előtti napon ittak. A vőlegény távollétében ez emlékeztette a menyasszonyt arra, hogy a vőlegény visszajön, és akkor menyegző lesz. Azonban visszaérkezésének pontos idejét nem tudta, ezért folyamatos készültségben kellett lennie. Ennek fényében az is jobban érthető, hogy mit jelent Jézusnak az a mondata, hogy "Az én Atyámnak házában sok lakóhely van; ha pedig nem volna, megmondtam volna néktek. Elmegyek, hogy helyet készítsek nektek. És ha majd elmegyek és helyet készítek néktek, ismét eljövök és magamhoz veszlek titeket; hogy a hol én vagyok, ti is ott legyetek." (János 14,2-3).

Különböző felekezetekhez tartozva senki nem kényszerítette a másikra a saját hitbéli meggyőződését. Ez lehetőséget adott nekem arra, hogy új perspektívákkal, látásmóddal, gondolatokkal találkozzak és vigyem Jézus elé, hogy Ő mit gondol ezekről a számomra sok esetben idegen felvetésekről. Ebből a szempontból jó volt a megszokott környezetből kicsit kilépni.

Ez a csendeshétvége most nagy részt az érzelmeimre hatott, amikről tudom, hogy hamar lecsengenek, így bármit nem építenék rájuk. Ugyanakkor mégis Krisztus golgotai keresztjéhez vitt közelebb, amire a hitemet bátran merem és szeretném is alapozni. Összességében lelkileg feltöltődve jöttem haza. A munkahelyemen ez tökéletes lehetőség volt a bizonyságtételre. Elmondhattam két kollégámnak is, hogyan érintette meg Jézus Krisztus keresztje és kegyelme a szívemet az elmúlt napokban. Örülök, hogy ráadásként Isten egészen Eindhovenig elvitt ezért a lelki zarándoklatért!