Szalai Zsolt, elnök

Hazai és angliai tanulmányait követően az elmúlt 2,5 évtizedben felső vezetői feladatokat látott el hazai és külföldi bankszektorban, valamint tőke befektető társaságokban. Jelenleg saját tulajdonú cégében üzletviteli tanácsadó.

Karrierje során rendkívül kiterjedt tapasztalatot szerzett vállalatfinanszírozási, tőkepiaci, projektfinanszírozási és innováció menedzsment területeken. Utóbbi témában társoktatói feladatokat is ellát a BME Informatikai karán. 2013 óta a Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának tagja, 2013-2016 között alelnöke, 2016. áprilisától elnöke, a Compass, Isteni pénzügyek szolgálat társvezetője.

Nős, két egyetemista gyermeke van, Szentendrén él.  

Jodi Butts, alelnök

Érzelmi intelligencia fejlesztéssel foglalkozik 12 éve. A Fiatalok az Élet Küszöbén Diékszervezettel dolgozott 9 évig, ahol keresztény értékrendszert tanított és személyiség fejlesztéssel foglalkozott a Corvinus egyetemistáival.

Jelenleg saját vállalkozásában coaching technikát alkalmaz fiatal pályakezdők EQ fejlesztésére, és mentorálásukra mind a munka területén, mind a magánéletükben.
 

Amerikai és magyar kultúrákban, kétnyelvűként felnevelkedve, szenvedélye, hogy a két kultúra legértékesebb jellemzőit felhasználva tanítson és környezete javára fordítsa objektív perspektíváját. 

 

Vezetőségi tagok:

 

Schauermann Péter, vezetőségi tag

A közgazdasági egyetem után piackutatás területen helyezkedett el, több mint 10 éve készít kutatásokat a szolgáltatás szektor vállalatai számára.

Jelenleg a GfK Hungária kiemelt ügyfélkapcsolati munkatársaként dolgozik, és pénzügyi cégek számára készít kutatásokat, elemzéseket kollégáival közösen a saját örömére és az ügyfelek támogatása céljából.

A KEVE Társaságnak 2016-ban lett tagja, de több éve kapcsolatban van a társaság szolgálatával.

Szabó Iván, vezetőségi tag

Lelkipásztor, ifjúsági munkás, egy nevelési és oktatási alapítvány vezetője. Elkötelezett a valódi értékek mellett.

Fontosnak tartja, hogy a vezetők követhető példát mutassanak a fiatal generációknak, mert meggyőződése, hogy a ma vezetője formálja a holnap társadalmát. Ebben a folyamatban aktívan részt kíván venni, és ott ahol lehet, hatással lenni.

Tomka Anikó, vezetőségi tag

Építészmérnök, az AT-RIUM Kft. tulajdonos ügyvezetője. Lakások, családi házak tervezésével, kivitelezésével, belsőépítészettel, projektmenedzsmenttel és tanácsadással foglalkozik.

Harminchat éve él házasságban, három felnőtt gyermeke és két unokája van.

Egyetemista kora óta fontos számára, hogy egyensúlyt találjon a család, a munka, a közösség és a személyes kapcsolatok sokszor egymásnak ellentmondó kihívásai között.

Két évtizede a KEVE Társaság tagja, ezalatt 10 éven át támogató hátteret adott férjének a KEVE elnöki feladatainak ellátásához.

 

 

 

Korábbi elnökök és alelnökök

Barátossy Jenő

Műegyetemi tanulmányai befejezése után a vegyigyárak tervező intézetében a korszerű tervezési módszerek kidolgozását, a CAD rendszer bevezetését irányította.

A világon több tízezer vegyipari készülék működik az általa kidolgozott tervezési módszerrel. Több felsőoktatási Intézmény indításában, szervezésében vett részt. Egyik alapítója a Károli Gáspár Református Egyetemnek.

A KEVE alapításakor első elnökként vállalt feladatot.

Négy gyermeke, kilenc unokája és 15 dédunokája van.

H. Kovács Judit

Szakmai pályafutása alatt 5 évig volt marketingigazgató egy országos hálózatú kereskedelmi cégnél. Az EU források bevonásával megvalósított terület- és vidékfejlesztési programok projektmenedzsereként, majd az EU támogatáskezelői intézmény élén főigazgatóként dolgozott.

10 évig volt önkormányzati képviselő.

KEVE Társaság vezetőségének 15 éve tagja. Magánélete és munkája során egyaránt megéli elhívását, hogy a gyorsan változó világunkban a vezetők elérésével is képviselje a társadalom megújítását úgy, hogy az Evangélium, a Biblia tanítása ma is megélhető.

Illéssy János

Hazai mérnöki (MSc) és amerikai pénzügyi (MBA, PhD) tanulmányai után az elmúlt közel két évtizedben pénzügyi felsővezetői, CFO feladatokat látott el.

2008 óta saját tanácsadó cégének keretein belül folytat vállalati pénzügyi tanácsadást és MBA szintű oktatást magyar és külföldi egyetemeken.

A Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társaságának 3 terminuson keresztül volt elnöke, és ma is aktív tagja. Társvezetője a Compass és a Gerlóczy reggeli szolgálatoknak.

 

Magai István, ügyvezető

Gépészmérnöki diplomával először fejlesztő intézetben dolgozott. Idővel 3 saját fejlesztő céget is alapított.

A KEVE 1993-as alakulásától 4 éven keresztül főállású ügyvezetőként végezhette a kihívásokkal teli, de nagyszerű misszionárius munkát a társaságnál.

Ezután holland cégeket képviselt, majd 12 évig egy multinál tesztlabort vezetett. Jelenleg újra „független”, és fejleszti a www.magai.eu honlapon látható találmányokat, berendezéseket.

Scharle Péter

Építőmérnök, mérnök-matematikus. Két évtizeden át szerkezettervezőként, majd kutatóként az UVATERV és az Építéstudományi Intézet munkatársa volt.

A nyolcvanas évek közepétől országos kutatási, fejlesztési, beruházási programokért felelős, vezető építésügyi-közlekedési minisztériumi beosztásokban dolgozott.

1998-tól tanít Győrben mérnöki szaktárgyakat, a főiskola egyetemmé alakulásának éveiben tanszékvezető, rektorhelyettes, 2010-től professor emeritus.

Steiner József

Lelkipásztor és missziológus. Jelenlegi főállásában a Magyarországi Baptista Egyház Oktatási Központja (BOK) a Baptista Szeretetszolgálat missziói lelkész-igazgatója. Több gyülekezet alapító lelkipásztora.

Az egyházi területen végzett munkája előtt mérnök-menedzserként dolgozott egy budapesti székhelyű országos nagyvállalatnál. Korábban az USA-ban szolgált egy több ezer fős gyülekezet egyik lelkészeként.

Hazatérve a KEVE országos ügyvezető igazgatójaként szolgált.
 

Tomka János

A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett villamosmérnök és mérnöktanár diplomát, majd 2005-ben PhD fokozatot, tudásmenedzsment témában.

Közel hat évig Németországban dolgozott projektvezetőként és tanácsadóként. 1993-2014 között a KPMG-nél dolgozott, legkésőbb a KPMG Akadémia ügyvezető igazgatójaként.

Főiskolai tanár, a Károli Gáspár Református Egyetemen tanszékvezető.

A KEVE Társaság tagja, 1994-2004 között elnöke. A The Trinity Forum magyarországi vezetője.