Következő online üzleti reggelinket   2021. január 15-én, online formában tartjuk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk! A virtuális térbe invitáljuk önöket „személyes” találkozásra. (Részletek a meghívó végén.) 

 

Téma:   Tervezés

 

Témavezető: Ferenczi Réka

 

A tavalyi évben is sokat beszélgettünk azokról a szokásokról, amelyek egy vezetőt kiválóvá tesznek. Stephen Covey szerint ezen „szokások” között egyik legfontosabb a pro-aktivitás: A proaktív ember nem a „külső körön” levő, nem befolyásolható tényezőkről panaszkodik, hanem az általa is befolyásolható „belső körre” koncentrál.

A COVID-19 pandémia közepette sokan reaktívan viselkednek, azaz leragadnak a panaszkodásnál, félelemnél. De mi a belső körünk? Mi az, amit MI tehetünk ebben a helyzetben?

Egy dolog bizonyosan: szinte kizárólag tőlünk függ, hogy rendelkezünk-e tervvel. Magasztosabb szóval, jövőképpel. A vírus továbbra is velünk van, a tömeges oltások még nem kezdődtek meg, helyzetünk jobbára változatlanul bizonytalan, ugyanakkor egy új év kezdetén vagyunk, ami tipikusan a tervezésnek (vagy újratervezésnek?) is ideje. Kiváló lehetőség adódik ilyenkor, hogy a jövőre proaktívan felkészüljünk.

Vitaindítónak álljon itt egy az internetről letöltött definíció:
"A tervezés tudatos emberi cselekvés, amelynek során felépítjük tudatunkban a jövőben bekövetkező cselekvések előképét, és keressük a lehetséges legjobb lépéseket. A tervezés azon alternatívák végiggondolása, amelyek révén megvalósítható a megfogalmazott jövőkép." (forrás)

Világos fogalommeghatározás, bár érdemes lesz nekünk is átbeszélni. Egy tervről egy dolog biztos: az élet szinte 100%-ban mást fog hozni. A terv a bizonytalanságot nem szűnteti meg. De tudunk-e egymásnak segíteni abban, miképp lehet felmérni az alternatívákat, a "jövőben bekövetkező cselekvések előképét", akár magán-, akár szakmai életünkre vonatkozóan? Hogy tervezzük személyes fejlődésünket? Hogy tervezzük kapcsolataink karbantartását? Hogy tervezzük gazdasági dolgainkat? És a sor folytatódik…

Akár az is felmerülhet bennünk, hogy jelenleg nincs is értelme a tervezésnek – ez szerintünk nem jó válasz!

- Év eleji tervezésünk során van-e különbség az előző évekhez képest?
- Óvatosabb, vagy pont merészebb tervezők vagyunk, mint máskor?
- Látjuk-e az alagút végét? Fel tudjuk építeni tudatunkban a jövőben bekövetkező cselekvések előképét? Vannak alternatíváink?
- Milyen az Istennek tetsző tervezés? Hogyan tudjuk Rá bízni dolgainkat?

"Az embernek az értelme terveli ki útját, de az Úr irányítja járását." (Példabeszédek könyve 16, 9)

 
Hívjuk, beszéljük meg együtt!

 

Reggeli időtartama: 07:30 - 09:00 között (Köszönjük, hogy figyel a pontos érkezésre! Ez a virtuális térben is fontos.)


​A részvétel ingyenes, az alábbi jelentkezési űrlapon tud regisztrálni. 

A rendezvény a  Zoom alkalmazás segítségével zajlik, a csatlakozás az előzetesen megküldött link megnyitásával történik és teljes mértékben biztonságos. 

Jelentkezési űrlap

 

Szeretettel várjuk!

 

Az online üzleti reggelik szervező csapata