A legtöbb keresztény tisztában van a megtakarítás szükségességével.Ugyanakkor a megtakarítások bölcs kezelése már nem olyan egyértelmű  Milyen céllal, milyen összeggel kell/ érdemes takarékoskodni? Érdemes-e befektetni a megtakarításokat? S ha igen mibe érdemes? 

Nem könnyű a távoli jövőre vonatkozóan jó befektetési döntést hozni. Különösen nem, amikor a 0%-os kamatkörnyezet egyáltalán nem ösztönöz megtakarításra. A képet tovább árnyalja, ha megtakarításainkat, befektetéseinket a Bibliában található elveknek megfelelően szeretnénk kezelni.


Tanít-e bármit a Biblia a megtakarításokról? Ne gyűjtsünk kincseket itt a földön? Vagy a pénz ugyanúgy Isten ajándéka, mint minden más, s annak bölcs kezelése Isten terve szerint való? Vajon melyik megközelítés a helytálló? Vagy nézőponttól és lelkülettől függően mindkettő igaz lehet?

Témánk - a megtakarítás (különösen a gyerekek számára létesített megtakarítások) - megbeszélése során tisztázzuk, hogy mi is a megtakarítás, miben különbözik spórolástól és befektetéstől.
Beszélünk arról, hogy mikor ideális elkezdeni és milyen futamidőre tervezzük. Áttekintjük a piac kínálta megtakarítási formákat, s hogy melyiktől mit várhatunk.
Megnézzük, hogy a jelenlegi kamatkörnyezetben milyen kamatokkal/hozamokkal érdemes számolnunk. 

Előadóink: 
Tassi Miklós - közgazdász, tanácsadó, független mediátor lesz. : Bogatin Attila – Compass koordinátor, Kolossváry Judit - keresztyén coach és Szalai Zsolt - közgazdász, a Keve Társaság elnöke.

Időpont: 2020. február 1. 9:30-13:00 óráig

Helyszín: Keve Társaság irodája (1088 Budapest, Gutenberg tér 2. félemelet 3., 35-ös kapucsengő)


A klubnapot választható, önköltséges ebéddel zárjuk a közeli Loyola Caféban.