Isten szeret és gondoskodik rólunk életünk valamennyi területén. Talán tudod, hogy a Bibliában 2350 igevers szól a pénzről, vagyonról, sáfárságról, és Jézus is gyakran beszél tanításaiban a pénz kezeléséről.

Compass szolgálatunk célja, hogy felhívja a figyelmet a Biblia jövedelemszerzésről, megtakarításról, hitelről, adakozásról szóló üzeneteire.

Szeretettel hívunk, csatlakozz hozzánk a Keve Társaság "Compass - Isteni pénzügyek" szolgálati ága ingyenes rendezvény sorozatának, a Compass Clubnak következő alkalmára, melyet 2020. február 1-én tartunk.

Rendezvényünk témája: Hogyan viszonyuljunk a megtakarításhoz és befektetéshez alacsony vagy 0%-os kamatkörnyezetben?

 

Szeretettel várunk!

Regisztrálok  

 

 

 

 

 

 

 

 

2019. őszén indítottuk útjára a Keve Társaság új rendezvény sorozatát Compass Club néven. Az ingyenes klub keretében rendszeresen tartunk összejöveteleket, ahol fontos és sokakat érintő pénzügyi témákat vitatunk meg.


Rendezvényünkkel lehetőséget biztosítunk:


• hogy találkozhass olyan emberekkel, akik elvégezték a szemináriumot és szívesen megosztják velünk személyes tapasztalataikat
• átismételheted a 9 terület közül azt, ami legközelebb áll szívedhez, vagy ahol még tovább szeretnél fejlődni
• kérdéseket tehetsz fel a számodra még nem egyértelmű dolgokról

Ott a helyed a club rendezvényein:


• ha Isten kegyelméből az életedben változások történtek, történnek
• ha keresed a további lépéseket,
• ha tele vagy kérdésekkel,
• ha változásra vágysz, de eddig nem történt meg az életedben,
• ha közösen szeretnél imádkozni azokért, akiknek segítséget jelentene egy ilyen szeminárium,
• ha nem végezted el a szemináriumot, és érdekel a Biblia tulajdonra, kiadásainkra, adósságra, adakozásra, megtakarításra, tanácskérésre, munkára, válságkezelésére és örökkévalóságra vonatkozó iránymutatásai.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A legtöbb keresztény tisztában van a megtakarítás szükségességével.Ugyanakkor a megtakarítások bölcs kezelése már nem olyan egyértelmű  Milyen céllal, milyen összeggel kell/ érdemes takarékoskodni? Érdemes-e befektetni a megtakarításokat? S ha igen mibe érdemes? 

Nem könnyű a távoli jövőre vonatkozóan jó befektetési döntést hozni. Különösen nem, amikor a 0%-os kamatkörnyezet egyáltalán nem ösztönöz megtakarításra. A képet tovább árnyalja, ha megtakarításainkat, befektetéseinket a Bibliában található elveknek megfelelően szeretnénk kezelni.


Tanít-e bármit a Biblia a megtakarításokról? Ne gyűjtsünk kincseket itt a földön? Vagy a pénz ugyanúgy Isten ajándéka, mint minden más, s annak bölcs kezelése Isten terve szerint való? Vajon melyik megközelítés a helytálló? Vagy nézőponttól és lelkülettől függően mindkettő igaz lehet?

Témánk - a megtakarítás (különösen a gyerekek számára létesített megtakarítások) - megbeszélése során tisztázzuk, hogy mi is a megtakarítás, miben különbözik spórolástól és befektetéstől.
Beszélünk arról, hogy mikor ideális elkezdeni és milyen futamidőre tervezzük. Áttekintjük a piac kínálta megtakarítási formákat, s hogy melyiktől mit várhatunk.
Megnézzük, hogy a jelenlegi kamatkörnyezetben milyen kamatokkal/hozamokkal érdemes számolnunk. 

Előadóink: 
Tassi Miklós - közgazdász, tanácsadó, független mediátor lesz. : Bogatin Attila – Compass koordinátor, Kolossváry Judit - keresztyén coach és Szalai Zsolt - közgazdász, a Keve Társaság elnöke.

Időpont: 2020. február 1. 9:30-13:00 óráig

Helyszín: Keve Társaság irodája (1088 Budapest, Gutenberg tér 2. félemelet 3., 35-ös kapucsengő)


A klubnapot választható, önköltséges ebéddel zárjuk a közeli Loyola Caféban.

 

 

 

 

 

 

 

 

A Compass Club alkalmain a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A klubnapot választható, önköltséges ebéddel zárjuk.

Regisztrálni az alábbi linken elérhető regisztrációs íven vagy e-mailben a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen is lehet.


Regisztráció