cc0604 1

 

 

 

 

 

 

 

 

​​Időpont: 2020. június 4. 18:00-20:00 óráig  ONLINE rendezvény

Téma: MID VAN?    Előadó: Illéssy János

A korona vírus által okozott társadalmi és gazdasági helyzet sok embert – szinte mindenkit – váratlanul ért. Sokan még a munkájukat vagy a megrendeléseiket is elvesztették, így igazán nehéz helyzetbe kerültek anyagilag is. Mitévők legyünk ebben a helyzetben?

„Jaj ne… még egy adag jótanács krízis idejére…hozzá lehet tenni a többi ezerhez…” hallom a reakciót – és igazat adok. Amiből biztos nincs hiány, az a rengeteg jótanács. De mit mondhatunk mi, hívő keresztény üzletemberek? Nem késtünk el a tanácsainkkal?

Kicsit olyan a helyzet, mint ha valaki szívinfarktussal a kórház intenzív osztályára kerül, mi pedig a sok jó bölcsességgel felvértezve meglátogatjuk, és elkezdünk beszélni az omega zsírsavról, az egészséges táplálkozás, a káros szokások elhagyása és a rendszeres testmozgás fontosságáról. Nagyszerű tanácsok… de nem most, a túlélés idején.

Viszont nincs más, mit adhatunk (mert aranyunk, ezüstünk nekünk se nagyon van). Marad a bibliai üzenet, de az marad! Csak nehogy elfeledjük, hogy sokan épp gazdasági lélegeztető gépen vannak. Ilyenkor a sok jótanács az egészséges (gazdasági) életről nem az igazi segítség. Most túl kell élni.

Elizeus prófétának is így kiáltott fel a frissen megözvegyült prófétafeleség: Segíts! „…Eljött a hitelező, hogy elvegye két gyermekemet rabszolgájának” (2Kir 4,1-7). A próféta válasza sokkoló lehetett: „Mi van a házadban?” A történet Isten csodás szabadításával végződik, aki a házban található keveset is bőségesen megáldotta.

Ezt a kérdést semmilyen helyzetben (még az intenzív osztályon sem) kerülhetjük meg, ha túl akarunk élni. Mi van a házunkban?

Előadónk Illéssy János vezetésével egymásnak fogunk segíteni, hogy az életfontosságú személyes leltárat most, a krízis közepén is elvégezhessük. Ha semmink nincs, Isten adhat tízezerszeres áldást is, az eredmény tízezerszer nulla lesz. De tudom, hogy a házunk nem üres, még ha most nem is látjuk vagy vesszük észre, milyen kincsekkel rendelkezünk.