CSODA A ZOOM HÍVÁSBAN
Írta: Jóföldi Endre  -  2021. február 8.

 

Az elmúlt hetekben történt meg velünk egy KEVE vezetőségin. Persze mi is csak online találkoztunk egy zoom hívásban. Mint ahogy most sokan mások, csak így tudtuk megoldani. A bevezető beszélgetés alatt, ami egyébként nagyon jó volt, mégis szóba került, mennyire esetlen, hogy nem lehet együtt enni, hogy milyen rég találkoztunk már személyesen. És hogy mennyire nehéz más közösségi alkalmakon is, mert nem lehet megölelni egymást, nem lehet egyszerűen csak beszélgetni, egymás arcát, érzéseit igazán érezve együtt lenni. Panaszkodtam én is. Nem ugyanaz ez az online, már kicsit elegünk is van belőle.

De aztán egyszer csak becsuktuk a szemünket, mert imádkozni kezdtünk. És hirtelen azt éltem át, csoda történt. Most értettem meg igazán és éltem át valamit, amit persze már tudtam, de nem láttam még ennyire világosan soha, milyen nagy jelentősége van. Elkezdtünk imádkozni, és egy pillanat alatt mindnyájan együtt voltunk. Egy helyen. Eltűnt minden korlát, amiről az előbb beszélgettünk, és panaszkodtunk miatta egymásnak. Mert egy pillanat alatt mindannyian együtt voltunk, tényleg egy helyre kerültünk: ott voltunk együtt az Isten jelenlétében. Mert imádkoztunk.

 

Sokféle különleges öröme van a krisztuskövetőknek. Az egyik ezek közül, amiről Pál ír: „mindenkor minden könyörgésemben örömmel imádkozom mindnyájatokért” (Pál levele a filippiekhez 1, 4) Ez az imádság öröme. Ismered ezt? Annak az öröme, hogy oda vihetjük Isten elé azokat, akiket szeretünk. Azok élhetik át ezt az örömet, akik Krisztusban vannak.

Mert van benne öröm. Így imádkoztunk múlt héten a középiskolai felvételire induló lányunkért a családban, az indulás előtt. Ez annak az öröme, hogy az ő kezében vagyunk, benne vagyunk Krisztusban. Nem aggódunk, hanem imádkozunk. Ez az öröm, az imádság öröme, amivel Pál kezdi a levelét a Filippi szenteknek. Te is átélheted ugyanezt, ha imádkozol valakivel. Együtt az Isten jelenlétében.

 

 (Jóföldi Endre igehirdetéseit megtalálod a Békevár youtube oldalán: https://www.youtube.com/user/bekevarmedia )

 

Az előző hetek Monday Mannáit az alábbi linken érheted el:

Előző Monday Mannák