A HITRE KONCENTRÁLVA NÉZZ SZEMBE A FÉLELEMMEL
Írta: Jim Langley  -  2021. március 8.

Észrevetted már, hogy mostanában mennyire könnyű a minket körülvevő megpróbáltatásokra és nehézségekre helyezni a hangsúlyt? Sokan elvesztették a kapcsolatot a valósággal, mivel, sajnos, a társadalmi kapcsolatok korlátozott lehetőségeivel foglalkoznak és azzal, hogy egy, hellyel-közzel, normális életstílust biztosítsanak. Azt javaslom, hogy mindannyian inkább okosan cselekedjünk és nézzünk szembe a félelemmel és koncentráljunk a hitre!

Sokaknak ez drasztikus lépésnek tűnhet, de én tudom, hogy nekem ez működik. Ezek a bajokkal teli idők alapos vizsgálatot igényelnek, ha az a célunk, hogy túléljük ezt az új valóságot. Úgy tűnik sok minden kikerült az ellenőrzésünk alól és könnyen elkaphatnak bennünket a bizonytalanság örvényei.

Tulajdonosaként egy olyan cégnek, amelyet elengedhetetlen vállalkozásnak tekintenek, nem csak az jó, ha a hét 6 napját az irodában töltöm, hanem továbbra is tartom a kapcsolatot a kliensekkel telefonon, e-mailben és online Zoom konferenciákon keresztül. A klienseimnek szükségük van rám és nekem is rájuk. Bátorítani tudok sokakat és ugyanígy a felmerülő krizisekkel is tudok foglalkozni.

Egy jólismert Bibliai történet jut eszembe ezzel a helyzettel kapcsolatban, ami a Máté evangéliuma található, amikor Jézus elküldte az Ő tanítványait a tó másik partjára, miközben Ő egyedül ment fel a hegyre, hogy imádkozzon.

Ez az az este volt, amikor a nap folyamán 5000 embert lakatott jól csupán 5 vekni kenyérből és 2 halból. Másnap korán reggel Jézus egy elég szokatlan módon ment el a tanítványaihoz: a vizen járva. Amikor először meglátták Őt a követői, félni kezdtek és kiabáltak félelükben, mert azt hitték, hogy szellemet látnak.
De Jézus azonnal megszólította őket, és ezt mondta: Bízzatok, én vagyok, ne féljetek! Péter ekkor így válaszolt neki: Uram, ha te vagy az, parancsold meg, hogy odamenjek hozzád a vízen! Ő pedig így szólt: Jöjj! És Péter, kiszállva a hajóból, járni kezdett a vízen, és elindult Jézus felé. Amikor azonban az erős szélre figyelt, megijedt, és amint süllyedni kezdett, felkiáltott: Uram, ments meg! Jézus pedig azonnal kinyújtotta a kezét, megragadta őt, és ezt mondta neki: Kicsinyhitű, miért kételkedtél? És amint beszálltak a hajóba, elült a szél.” (Máté evangéliuam 14:27-32)

 Ahogy Péter apostol, mi is elsüllyedhetünk a depresszióban és csüggedésben, ha a minket körülvevő örvényre figyelünk, De nézzük meg Péter válaszát, amikor elkezdett süllyedni. Gyorsan kiáltott „Uram, ments meg!” És Jézus pontosan ezt tette. Kinyújtotta a kezét és kimentette Pétert a hullámokból. Péter tudta, hogy iszonyú nagy szüksége van a segítségre különben megfullad. Ahogy Péter esetében, Jézus most is jelen van és várja a segítség kiáltásunkat.

A Zsoltárok könyvében így olvassuk: „Isten a mi oltalmunk és erősségünk, mindig biztos segítség a nyomorúságban. Azért nem félünk, ha megindul is a föld, és hegyek omlanak a tenger mélyébe; ha háborognak és tajtékoznak is vizei, és tombolásától megrendülnek a hegyek.” (A Zsoltárok könyve 46, 1-3)

A Zsoltárokban nagyon sok helyen biztosít a szerző minket arról, hogy az Úr ott lesz velünk a bajok idején. Hallgass az apostol ezen szavaira: „Alázzátok meg tehát magatokat Isten hatalmas keze alatt, hogy felmagasztaljon titeket annak idején. Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” (Péter első levele 5, 6-7)

Péter első kézből tudta, hogy az ő Ura fel fogja őt emelmi a szükség idején. Jézus mindenki számára elérhető, aki a bizalmát Belé helyezi. Ha nem vagy meggyőződve a Szentlélek erejéről és híján vagy annak a hitnek, amiről beszéltünk, kérlek gondold át, hogy megteszed a hit bátor lépését az Ő karjai felé ezekben a bajokkal teli időkben. Csak egyszerűen valld meg a bűnös természetedet, legyél kész arra, hogy elfordulj a bűnös utaidtól és kérd Őt, hogy fogadjon be az Ő hiveinek családjába. Miután megtetted ezt az egyszerű lépést, el tudsz kezdeni szembenézni a félelemmel és a hitre koncentrálni!

Az előző hetek Monday Mannáit az alábbi linken érheted el:

Előző Monday Mannák