„INTEGRÁCIÓS” DOBOZZAL A MUNKAHELYEN
Írta: Rick Boxx  -  2021. április 5.

Az egyik kihívás Krisztus követőjeként az üzleti világban az, hogy megértsük, hogyan integrálhatjuk hitünket hatékonyan a tevékenységeinkbe. David Miller, a „God at Work” (Isten a munkában) című könyvében foglalkozik ezzel a kérdéssel. A hit munkahelyen való megélésének négy különböző aspektusát emeli ki azzal, amit „integrációs doboznak” nevez: melyben az etika, az evangelizáció, a tapasztalat és a növekedés fogalmai foglalnak helyet.

Az „Integrációs doboz” az autóvezetésre emlékeztet. Ha az autójának három kerekéről gondoskodik, de figyelmen kívül hagyja vagy túlfújja a negyediket, a kerék végül ellaposodik, így az autó leáll. Amikor teljes mértékben integrálni szeretné a hitét a munkájába, az integrációs doboz mind a négy aspektusát figyelembe kell venni, Isten dicsőségére.

Etika. Évekkel ezelőtt Kansas Cityben, ahol élek és dolgozom, volt egy Robert Courtney nevű gyógyszerész, aki egymillió dolláros támogatási ígéretet tett a gyülekezetének. Sajnos Robert úgy döntött, hogy azáltal teljesíti ígéretét, hogy több profitra tesz szert a rákos betegek kemoterápiás gyógyszereinek a higításából. Sok rákos beteg meghalt, Courtney-t pedig elítélték e bűncselekmény miatt, és életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki rá.
A nagylelkűség tetszik Istennek, de csak akkor, ha nem hagyjuk figyelmen kívül az etikát és a jogi irányelveket. „A becsületeseket feddhetetlenség vezeti, de a hűtleneket elpusztítja romlottságuk.” (A példabeszédek könyve 11, 3)

 

Evangelizáció. Mindannyiunkat arra hívtak, hogy beszéljünk másoknak Jézus Krisztusról, de hibát véthetünk, ha az evangélizációba rohanunk, mielőtt jogot szereznénk arra, hogy elmagyarázzuk, amiben hiszünk. Egy barátom, Bob imád evangélizálni, de egyik nap egyik ügyfele azt panaszolta nekem: „Bobnak még van mersze prédikálni nekem, amikor 90 napja nem fizette ki a számlámat!"

Az evangelizáció fontos, de először is ki kell érdemelnünk a jogot arra, hogy megosszuk a hitünket, cselekedetek útján, másokkal szembeni őszinte szeretettel és törődéssel. „Legyetek készen mindenkor számot adni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek élő reménységet. Ezt pedig szelíden és tisztelettudóan, jó lelkiismerettel tegyétek.” (Péter első levele 3, 15-16)

Tapasztalat. Ez a kategória hangsúlyozza egy személy szakmai elhívásának és céljai megértésének fontosságát. Évekkel ezelőtt konzultáltam Chuck-kal egy szemétszállítási vállalkozás megvásárlásában. Amikor a tranzakció befejeződött, lelkészünk bölcsen előrehívta Chuckot, hogy imádkozzon az új elhívásáért.
Azon az alkalmon az arcokon könnyek csordultak le, amint a hallgatóságból sokan rájöttek, ha Isten elhívhat egy szemétszállítót, talán Istennek velük is célja van. „Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Pál levele az efezusiakkoz 2, 10)

Növekedés. Hitünk munkánkba való integrálásához lelkileg megalapozottá és gazdagabbá kell válnunk, de lelki gazdagodásunkat a végletekig el tudjuk vinni. John, egy vállalkozó részt vett egy „hittel az üzleti életben” konferencián. Amikor megkérdeztem, hogy mi a véleménye a konferenciáról, így válaszolt: „Tele volt teológusokkal, akik a teológiáról akartak beszélni. Egész nap nem osztottak meg gyakorlati, üzlettel kapcsolatos ötletet!”

Arra kell törekednünk, hogy növekedjünk az ismeretben, ugyanakkor meg kell keresnünk a tudás gyakorlati alkalmazásának módjait is. „Amit tanultatok és átvettetek, hallottatok és láttatok is tőlem, azt tegyétek, és veletek lesz a békesség Istene!” (Pál levele a filippiekhez 4, 9)

Az előző hetek Monday Mannáit az alábbi linken érheted el:

Előző Monday Mannák