A budapesti helyszínű üzleti reggeliket kéthetente, minden második péntek reggel 7:30 órától tartjuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.). Szeretettel hívjuk, várjuk önt is egy-egy vezetéssel kapcsolatos téma közös feldolgozására és a biblikus válaszok megismerésére. Gyakran van olyan meghívott témavezetőnk, aki területének és az adott témának elismert szakértője, kiválósága.

Jó együtt gondolkodni egy-egy felvetett kérdéskörön, és magunkkal vinni, továbbgondolni mások véleményét, gondolatait. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elhangzottak nem csak elméleti muníciót adnak az elkövetkező napokra, de közelebb visznek éppen aktuális problémáink, kérdéseink megoldásához, megválaszolásához is.
Beszélgetésünket választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe. Jöjjön el, és hozza el barátját, kollégáját is! A szervezők: Illéssy János és Ferenczi Réka

 

Következő Gerlóczy reggelink:

Következő "Gerlóczy munkareggelinket" 2020. április 17-én, pénteken 7:30-tól 9 óráig, a megszokottól eltérő módon, online formában tartjuk meg, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk!

 

Témavezető: Illéssy János


Téma: Élezd a fűrészt!

 

Sokunk egyik kedvenc üzleti szerzője, Stephen Covey. Reggeli sorozatunkon híres, „A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása” című könyvének fejezetein mentünk át, és most érkezünk el az utolsó részhez.

Míg az 1-3. szokások a függőség helyett személyes függetlenségünket hivatottak erősíteni, a 4-6. szokások az együttműködést (az egymástól való függőséget) hangsúlyozzák. A hetedik szokásunk egy általános, mindent átfogó életbölcsesség: „Élezd a fűrészt!”.

Ennek magyarázatához egy történet tartozik. Az erdőben járva látjuk, hogy valaki fűrésszel próbál kivágni egy fát. A munka nagyon lassan halad, mert amint észrevesszük, a fűrész fogai már csorbák, nem alkalmasak a feladatra. Segítőkészen azt tanácsoljuk emberünknek, hogy inkább élezze meg a fűrészt. Ő így válaszol: „Erre most nincs időm, nem látja, milyen keményen dolgozom?”

A viselkedés, amit emberünktől látunk, oly nyilvánvalóan hibás, és mégis nap mint nap találkozhatunk vele – ha nagyon őszinték akarunk lenni, saját életünkben is. Kívánatos, sőt, elengedhetetlen lenne folyamatosan töltődni: tanulni, olvasni, élvezni a művészeteket, rendezni vagy karbantartani kapcsolatainkat, aktívan óvni egészségünket… de kinek van erre mind ideje a sok feladat mellett? És felmentjük magunkat, hiszen elfoglaltak vagyunk, keményen „dolgozunk”. Csak azt nem vesszük észre, hogy életünk minden része – talán pont a munkánk a leginkább – az életlen fűrésztől szenved.

Segítsék beszélgetésünket a következő kérdések:


- Hogyan vehetjük észre, ha egy fűrész kicsorbult?
- Mit tesz, ha az Ön fűrésze is csorbának tűnik?
- Életének érzelmi, fizikai, intellektuális, spirituális stb. területein mit jelent a fűrész élezése? Ön hogyan tanul, edződik, töltődik?
- Egy jó vezető hogyan élesíti rendszeresen a fűrészét? És hogyan segíti csapatának tagjait ebben?
- Tudunk példát mondani, amikor Jézus is alkalmazta ezt az alapelvet?

 Gondoljuk át és beszéljük meg együtt!

Beszélgetésünket tehát online tartjuk, jelentkezni az alább található regisztrációs formon lehet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, csak a csatlakozáshoz előzetesen megküldött linkkel lehetséges.

A Zoom alkalmazás nagyszerű lehetőséget biztosít az online rendezvényekhez. Használata résztvevői oldalról nagyon egyszerű - tulajdonképpen egy előzetesen megküldött link megnyitásával történik a csatlakozás - és teljes mértékben biztonságos. Akár egy mobiltelefon is megfelelő lehet a részvételhez.
A regisztráció elengedhetetlen a csatlakozáshoz, a szükséges linket csak a jelentkezőkkel tudjuk megosztani. Számukra természetesen minden esetben részletes instrukciókat küldünk.

Regisztráció

 

 Szeretettel várjuk!