A budapesti helyszínű üzleti reggeliket kéthetente, minden második péntek reggel 7:30 órától tartottuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.). Jelenleg a reggelik online zajlanak. Szeretettel hívjuk, várjuk önt is egy-egy vezetéssel kapcsolatos téma közös feldolgozására és a biblikus válaszok megismerésére. Gyakran van olyan meghívott témavezetőnk, aki területének és az adott témának elismert szakértője, kiválósága.

Jó együtt gondolkodni egy-egy felvetett kérdéskörön, és magunkkal vinni, továbbgondolni mások véleményét, gondolatait. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elhangzottak nem csak elméleti muníciót adnak az elkövetkező napokra, de közelebb visznek éppen aktuális problémáink, kérdéseink megoldásához, megválaszolásához is.
Beszélgetésünket személyes találkozás esetén választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe. Jöjjön el, és hozza el barátját, kollégáját is! A szervezők: Illéssy János és Ferenczi Réka

 

Következő Gerlóczy reggelink:

Következő "Gerlóczy munkareggelinket" 2020. október 2-án, pénteken 7:30-tól 9 óráig, online formában tartjuk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk!

 

Témavezető: Illéssy János


Téma:  Hogyan bánjunk nehéz embereinkkel? - 2. rész: A Szentlélek munkája

 

 

Nemrégiben valaki a UCB (United Christian Broadcasters) gyönyörű napi olvasnivalóját juttatta el hozzám. Igazából egy ötrészes sorozat egyik része volt, a sorozat címe pedig ez: „Hogyan bánjunk nehéz embereinkkel?” Úgy gondolom, ez a téma nagyon jól jön nekünk is… Szándékunk szerint a következő hónapokban ezen a sorozaton mennénk át és tanulnánk együtt, egymást erősítve.

Az első alkalommal „az életet adó egynegyed másodperccel foglalkoztunk, agyunk működésével olyan helyzetben, amikor erős érzelmi sokk ér minket.

Mostani, második alkalmunk a Szentlélekre, az élő Isten harmadik személyére fókuszál, aki mindig kész nekünk segíteni, hogy a jó válasz mellett döntsünk. Sorozatunk második olvasnivalóját (mely igazából az UCB sorozat első eleme volt) a mellékletben találod. Kérjük, olvasd el figyelmesen, hiszen ez lesz beszélgetésünk alapja.

A közös megértést és az interaktív beszélgetést segítő kérdéseink:

1. Hogyan állunk nehéz embereinkkel? Mikor találkoztunk velük legutóbb? Milyen volt a találkozás? Észleltél valami újdonságot az első alakalmunkat követően?
2. Mi saját tapasztalatunk a Szentlélek munkájával kapcsolatban? Milyen kapcsolatban vagyunk Vele?
3. Hogyan lehet átengedni a döntést a Szentléleknek, vagy másképp fogalmazva: Mi segíthet abban, hogy a Szentlélek szerint döntsünk?
4. Ha a Szentlélek visszavonulva (nem teszi), észrevennénk-e egyáltalán az életünkben?
5. Mit tanultunk a mai alkalommal?

 

Gondoljuk át és beszéljük meg együtt!

Beszélgetésünket tehát online tartjuk, jelentkezni az alább található regisztrációs formon lehet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, csak a csatlakozáshoz előzetesen megküldött linkkel lehetséges.

A Zoom alkalmazás nagyszerű lehetőséget biztosít az online rendezvényekhez. Használata résztvevői oldalról nagyon egyszerű - tulajdonképpen egy előzetesen megküldött link megnyitásával történik a csatlakozás - és teljes mértékben biztonságos. Akár egy mobiltelefon is megfelelő lehet a részvételhez.
A regisztráció elengedhetetlen a csatlakozáshoz, a szükséges linket csak a jelentkezőkkel tudjuk megosztani. Számukra természetesen minden esetben részletes instrukciókat küldünk.

Regisztráció

 

A témánkkal kapcsolatos olvasnivaló:

1Tessz 5,15
Vigyázzatok, hogy senki se fizessen a rosszért rosszal, hanem törekedjetek mindenkor a jóra egymás iránt és mindenki iránt.
Jézus „a segítőként” hivatkozott a Szentlélekre. Ahogy átadjuk magunkat a Szentléleknek, abban is segít, hogyan bánjunk megfelelően a nehéz embereinkkel. Pál írja: „…ne szomorítsátok meg az Isten Szentlelkét, aki által el vagytok pecsételve a megváltás napjára.” (Ef 4,30). Ne sértsük meg, ne korlátozzuk, ne blokkoljuk a Szentlelket attól, hogy életünkben működhessen. „De hogyan tehetem meg ezt?”, kérdezhetjük. Pál válaszol: „Minden keserűség, indulat, harag, kiabálás és istenkáromlás legyen távol tőletek minden gonoszsággal együtt” (Ef 4,31). Ez egy elég ronda felsorolás! Pálnak pedig ez a mondandója: Vagy a ronda lista elemeinek engedjük meg, hogy életünket irányítsák, vagy a bennünk élő Szentléleknek. A választás a miénk. A Biblia ezt is mondja: „Ha haragusztok is, ne vétkezzetek: a nap ne menjen le a ti haragotokkal, helyet se adjatok az ördögnek (Ef 4,26-27). Amikor a haragosan visszavágunk valakinek, helyet adunk életünkben az ördögnek – egy támaszpontot kap, ahonnan más területünket is meg tudja támadni. Amikor ez megtörténik, immár nem csak az életünk nehéz embere által okozott terhekkel kell megbirkózunk, hanem az ördög helyfoglalása által okozott többlet teherrel is. Akkor hát mit tegyünk? A Biblia ezt mondja: „…legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban” (Ef 4,32). Más szavakkal soha ne felejtsük el Isten szeretetét, türelmét és kegyelmét, melyet saját életünkben megkaptunk tőle, és ezt adjuk át másnak is. Ez a stratégia soha nem hagy cserben!

 Szeretettel várjuk!