A budapesti helyszínű üzleti reggeliket kéthetente, minden második péntek reggel 7:30 órától tartjuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.). Szeretettel hívjuk, várjuk önt is egy-egy vezetéssel kapcsolatos téma közös feldolgozására és a biblikus válaszok megismerésére. Gyakran van olyan meghívott témavezetőnk, aki területének és az adott témának elismert szakértője, kiválósága.

Jó együtt gondolkodni egy-egy felvetett kérdéskörön, és magunkkal vinni, továbbgondolni mások véleményét, gondolatait. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elhangzottak nem csak elméleti muníciót adnak az elkövetkező napokra, de közelebb visznek éppen aktuális problémáink, kérdéseink megoldásához, megválaszolásához is.
Beszélgetésünket választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe. Jöjjön el, és hozza el barátját, kollégáját is! A szervezők: Illéssy János és Ferenczi Réka

 

Következő Gerlóczy reggelink:

Következő Gerlóczy munkareggelinket  2020. január 24-én, pénteken, 7:30-kor tartjuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy utca 1.), amelyre szeretettel hívjuk és várjuk! 

 

Témavezető: Ferenczi Réka
Téma: Pro-aktivitás

 

 

Sokunk egyik kedvenc üzleti szerzője, Stephen Covey. Reggeli sorozatunkon híres, „A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása” című könyvének fejezetein megyünk át.
Az 1. szokás így hangzik: „Légy proaktív”. Mit jelent ez? Nem azt, hogy akár mások idegességét is kiváltva nyüzsgünk, állandó pörgésben élünk, mindenkit – ha kell, ha nem – felhívunk, megkeresünk, letámadunk.


A proaktív emberek attól proaktívak, hogy nem reaktívak. A reaktív ember azonnal reagál az őt érő hatásokra (a „stimulusokra”). A proaktív ember tudatában van, hogy a stimulus és a reakció között létezik egy néha alig látható döntési lehetősége: lelkiismeretét, akaraterejét, öntudatát, és kreativitását felhasználva dönthet arról, mi legyen a válasza. Ezt az ajándékot csak az ember kapta meg a teremtmények között.


Viktor Frankl, a világhírű osztrák pszichiáter, holocaust-túlélő így írta: „A minket érő stimulus és a válaszunk között van egy kis űr. Ebben a kis űrben lakozik azon erőnk, hogy mi választjuk meg reakciónkat. A reakciónkban pedig szabadságunk és növekedésünk lakozik.”


Az egyik következménye annak, ha valaki ilyen értelemben proaktív, hogy csak azokra a dolgokra koncentrál, melyeket meg tud változtatni – ellentétben a reaktív emberekkel, akik az általuk nem változtatható dolgokra koncentrálva mindig másokat hibáztatnak.

A  következő kérdések segítik eszmecserénket:

  • .Készek vagyunk, hogy egy őszinte gyakorlatban számba vegyük, miken szoktunk aggódni?
  • Melyek függenek ezek közül részben vagy egészben tőlünk? Melyek nem?
  • Hogyan tudjuk magunkat arra késztetni, hogy ne aggódjunk olyan dolgokon, melyeket nem tudunk megváltoztatni, hogy ne mindig a körülményeket vagy másokat hibáztassunk

Gondoljuk át és beszéljük meg együtt!

Beszélgetésünket választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe.

A reggelin való részvételi szándékáról várjuk szíves visszajelzését a reggeli napját megelőző csütörtök délig az alábbi linken:

Gerlóczy reggeli regisztráció