A budapesti helyszínű üzleti reggeliket kéthetente, minden második péntek reggel 7:30 órától tartottuk a Gerlóczy Kávéházban (1052 Budapest, Gerlóczy u. 1.). Jelenleg a reggelik online zajlanak. Szeretettel hívjuk, várjuk önt is egy-egy vezetéssel kapcsolatos téma közös feldolgozására és a biblikus válaszok megismerésére. Gyakran van olyan meghívott témavezetőnk, aki területének és az adott témának elismert szakértője, kiválósága.

Jó együtt gondolkodni egy-egy felvetett kérdéskörön, és magunkkal vinni, továbbgondolni mások véleményét, gondolatait. Gyakran tapasztaljuk, hogy az elhangzottak nem csak elméleti muníciót adnak az elkövetkező napokra, de közelebb visznek éppen aktuális problémáink, kérdéseink megoldásához, megválaszolásához is.
Beszélgetésünket személyes találkozás esetén választható, önköltséges reggelivel kötjük egybe. Jöjjön el, és hozza el barátját, kollégáját is! A szervezők: Illéssy János és Ferenczi Réka

 

Következő Gerlóczy reggelink:

Következő "Gerlóczy munkareggelinket" 2020. november 13-án, pénteken 7:30-tól 9 óráig, online formában tartjuk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk!

 

Témavezető: Illéssy János


Téma:  Leborulva, de nyitott szemekkel

 

 

Legközelebbi Gerlóczy-reggeli beszélgetésünk témája követlenül a Bibliából származik.

A zsidó nép honfoglalásakor több országon kellett áthaladnia. Egyikük volt Moáb, melynek királyát Báláknak hívtak. A közelgő zsidó néptől rettegve Bálák egy „szakértőért” küld, a messzi földön élő Bálámért (az ő foglalkozását ma orákulumnak mondanánk), hogy átkozza meg a zsidó népet. Bálám megígéri, hogy elmegy, de mivel csak Isten szavát hajlandó kijelenteni, és az átok helyett – többször is – áldást mond Izráel népére. Az egész történet Mózes 4. könyvének 22-24-ik részeiben olvasható (érdemes!).

Bár teljes életútját tekintve Bálám élete rendkívül ellentmondásos, a történet során elhangzik egy gyönyörű mondat a szájából: „Így szól Bálám, Beór fia, így szól az a férfi, kinek megnyílt a szeme, így szól, aki hallja Isten mondásait, aki látja a Mindenhatótól kapott látomást leborulva, de nyitott szemekkel” (24. rész 3-4 versek; kiemelés tőlünk).

Tudjuk-e alkalmazni vezetésünkben, vagy akár egész életünkben ezt az alapelvet: …leborulva, de nyitott szemekkel”?

A közös megértést és az interaktív beszélgetést segítő kérdéseink:

1. Mit jelent a keresztény értékrendű vezetőnek a „leborulás”?
2. Mit jelent a keresztény értékrendű vezetőnek, hogy eközben is „nyitva vannak a szemei”?
3. Van külön ideje a „leborulásnak”? Van külön ideje a „nyitott szemnek”? Vagy a kettőt együtt kell gyakoroljuk?

Gondoljuk át és beszéljük meg együtt!

Beszélgetésünket tehát online tartjuk, jelentkezni az alább található regisztrációs formon lehet. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, csak a csatlakozáshoz előzetesen megküldött linkkel lehetséges.

A Zoom alkalmazás nagyszerű lehetőséget biztosít az online rendezvényekhez. Használata résztvevői oldalról nagyon egyszerű - tulajdonképpen egy előzetesen megküldött link megnyitásával történik a csatlakozás - és teljes mértékben biztonságos. Akár egy mobiltelefon is megfelelő lehet a részvételhez.
A regisztráció elengedhetetlen a csatlakozáshoz, a szükséges linket csak a jelentkezőkkel tudjuk megosztani. Számukra természetesen minden esetben részletes instrukciókat küldünk.

Regisztráció

 

 Szeretettel várjuk!