Az érdi Keve reggelik 2014. szeptembere óta nyújtják a helyi közösségnek a lehetőséget, hogy a KEVE Társaság küldetésében megfogalmazottak a gyakorlatban is megvalósuljanak. Reggeli alkalmainkat minden hónap második szerdáján tartjuk az Érdi Vigadó Étteremben (Érd, Alsó u. 2.), ahova világnézeti és felekezeti hovatartozástól függetlenül várjuk vendégeinket.

Alkalmainkon kötetlen, kerekasztal jellegű beszélgetésekre törekszünk egy adott témával kapcsolatban - olyan nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó üzletemberek, vezetők között, akik készek egymást meghallgatni és a Biblia vezetésre vonatkozó üzeneteit is megismerni. Igyekszünk életszerű és aktuális témákat választani, amiknek megbeszélése által nem csak fejlődünk, növekszünk, hanem közelebb is kerülhetünk egymáshoz. Egy ilyen közösségben könnyebben felismerhetjük és megvalósíthatjuk, hogy mint vezetők, mit tehetünk együtt városunkért. Szeretettel várjuk önt is minden hónap második szerdáján! A szervezők: Hajdú Sándor és Szabó Iván

Következő érdi reggelink:

Érdi reggeli 2019 2Következő reggelinket  2020. október 14-énonline formában tartjuk, amelyre szeretettel hívjuk és várjuk! A virtuális térbe invitáljuk önöket „személyes” találkozásra. (Részletek a meghívó végén.) 

 

Téma:  A vezető függősége


Témavezető: Szabó Iván

 

Ha függőségekről beszélünk, többnyire az alkohol, drog, játék, esetleg kapcsolati problémák kerülnek előtérbe. Előfordul, hogy a munkamánia is szóba kerül, de ezt a területet - különösen vezetőként - hajlamosak vagyunk pozitívumként, vagy szükséges rosszként meghatározni.
Nyilván mindezeknek megvannak a lelki és egyéb okai, ami beszélgetésünknek nem a témája. Viszont a vezetőkre nehezedő nyomás gyakran olyan kihívást jelent, hogy észre sem vesszük, vagy túl későn, hogy milyen kényszerek, függőségek lopóztak be az életünkbe.

Tristan Harris (Google - volt design-etikai szakértő, Center For Human Technology társalapító) saját bevallása szerint Email-függő, amitől a mai napig nem tudott szabadulni.

Tim Kendall (Facebook - volt monetizálási vezető, Pinterest - volt vezetője, Moment - vezérigazgató) elmondása szerint telefon-függő, amit minden próbálkozása ellenére csak kényszerítő technikákkal sikerült szabályozni.

Aza Raskin (Firefox & Mozilla - tervező, fejlesztő munkatárs, Center For Human Technology társalapító, Inventor - tervező, fejlesztő munkatárs) nyilvánosan vállalja, hogy Twitter-függő.

Mi is ismerünk embereket, akik hasonló gondokkal küzdenek, sőt, esetleg magunk is hasonló cipőben járunk.
 
  • Valóban megköveteli a munkánk, hogy eszközök, szokások, vagy az információ rabságába kerüljünk?
  • Milyen hatással lesz az életünkre, a munkánkra, a szervezetünkre, ha szembe nézünk ezzel a területtel? Lehetséges, hogy pozitív?
  • Milyen alternatívák, ismert példák vannak előttünk, amik segíthetnek tudatosabban élnünk, dolgoznunk?

Hívjuk, beszéljük meg együtt!

 

Reggeli időtartama: 07:30 - 09:00 között (Köszönjük, hogy figyel a pontos érkezésre! Ez a virtuális térben is fontos.)


A részvétel jelentkezéshez kötött. Kérjük, részvételi szándékát feltétlenül jelezze. Regisztrációt követően juttatjuk el e-mail címére az esemény linkjét és a csatlakozáshoz szükséges tudnivalókat. 

A rendezvény a  Zoom alkalmazás segítségével zajlik, a csatlakozás az előzetesen megküldött link megnyitásával történik és teljes mértékben biztonságos. (A rendezvény linkjét csak az előzetesen regisztráltakkal osztjuk meg, s minden esetben részletes instrukciókat küldünk.)

Szeretettel várjuk!

Jelentkezési űrlap

A KEVE érdi szervezőcsapata nevében üdvözlettel,

Hajdú Sándor és Szabó Iván