Az érdi Keve reggelik 2014. szeptembere óta nyújtják a helyi közösségnek a lehetőséget, hogy a KEVE Társaság küldetésében megfogalmazottak a gyakorlatban is megvalósuljanak. Reggeli alkalmainkat minden hónap második szerdáján tartjuk az Érdi Vigadó Étteremben (Érd, Alsó u. 2.), ahova világnézeti és felekezeti hovatartozástól függetlenül várjuk vendégeinket.

Alkalmainkon kötetlen, kerekasztal jellegű beszélgetésekre törekszünk egy adott témával kapcsolatban - olyan nyitott és mások véleményét tiszteletben tartó üzletemberek, vezetők között, akik készek egymást meghallgatni és a Biblia vezetésre vonatkozó üzeneteit is megismerni. Igyekszünk életszerű és aktuális témákat választani, amiknek megbeszélése által nem csak fejlődünk, növekszünk, hanem közelebb is kerülhetünk egymáshoz. Egy ilyen közösségben könnyebben felismerhetjük és megvalósíthatjuk, hogy mint vezetők, mit tehetünk együtt városunkért. Szeretettel várjuk önt is minden hónap második szerdáján! A szervezők: Hajdú Sándor és Szabó Iván

Következő érdi reggelink:

Érdi reggeli 2019 2Következő reggelinket  2020. január 8-án, szerdán a Centrál Borház Étterem és Panzióban tartjuk, amelyre nagy szeretettel várunk!  

 

Téma:  Eltemette a tudomány a hitet?


Témavezető: lléssy János

 

Korábban megegyeztünk, hogy Stephen Covey „A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása” című híres könyvében egyes fejezetit fogjuk kéthetente sorban elővenni.
Ezt a tervünket nem feladva szeretnénk a mostani a hétfőn megjelent Monday Manna üzenetét feldolgozni (mellékelve). Az írás Illéssy János tollából származik, pár nagy gondolkodó, mint pl. Johm Lennox és Hugh Ross gondolatait felhasználva.

Manapság gyakran hallani azt a véleményt, hogy a tudomány eltemette a hitet. „Isten halott”, ahogy a 60-as évek diákmozgalmai hangoztatták. Ez az erőteljesen képviselt vélemény a keresztényeket sokszor védekezésre kényszeríti és úgy állítja be, hogy aki nem hisz az evolúcióban, az súlyosan elmaradott és nélkülözi a logikát.
A Monday Manna írása ezzel szemben helyezkedik el, pont a logikát felhasználva.

Egyetértünk az írással? A további következő kérdések segítenék eszmecserénket:

- Milyen gyakorlati következményei vannak, ha valaki ateista vagy evolúció hívő?
- Milyen gyakorlati következményei vannak, ha valaki kreacionista?
- Kell-e a valóban védekezniük a Jézus-hívő embereknek?
- Számít-e valamit a világnézet a vezetés szempontjából?

 
 

Reggeli időtartama: 07:30 - 09:00 között (Köszönjük, hogy figyelsz a pontos érkezésre!)

Helyszín: Centrál Borház Étterem és Panzió  (2030 Érd, Diósdi út 3-5. Térkép)

Beszélgetésünket a la carte reggelivel kötjük egybe. 

​A részvétel jelentkezéshez kötött. Kérjük, részvételi szándékodat feltétlenül jelezd a rendezvényt megelőző péntek reggel 9 óráig, mert az étteremnek szüksége van a létszámra! Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével, vagy a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen lehet. Szeretettel várunk!

Jelentkezési űrlap

A KEVE érdi szervezőcsapata nevében üdvözlettel,

Hajdú Sándor és Szabó Iván