TTF header new2 0

 „Jó volna, ha lenne egy üzleti iskola, ahol olyan dolgokat lehetne tanulni,

amelyeket nem tanítanak az üzleti iskolákban.”

Charles Handy

 

Vannak olyan témák, amikről nem csak érdemes gondolkodni, de amelyekről elmélkedni szinte kötelező. Ezek az élet igazán lényeges kérdései.S vannak nagy gondolkodók, akiknek megfogalmazott, papírra vetett, s az utókorra hagyott gondolatai képesek változásokat generálni, életeket átformálni, akár életre szóló és életbe vágó változásokat elindítani.


A The Trinity Forum együtt gondolkodásra, párbeszédre hívja a résztvevőket, legfőbb célja a gondolkodó vezetők és a vezető gondolkodók összekapcsolása.


TTF 2019 04 2Szeretettel hívjuk, csatlakozzon hozzánk Ön is a 2019. november 9-én tartandó The Trinity Forumra, melynek központi témája : "Az élet vállalkozása – A hit és a céltudatos élet kihívása"


A fenti címet viselő gondolatgyűjtemény a különböző hitek, vallások más és más „elhívás” felfogásának felfedezését kínálja a történelem domináns alakjainak segítségül hívásával, akik mind vallottak valamit a hitről és úgy gondolták, van elhívásuk, melyet követniük kell. Ebben a gazdag kontextusban saját szerepünket is megtalálhatjuk, felismerhetjük.

Tartson velünk, ismerje meg a nagy gondolkodók és önhöz hasonló, gondolkodó vezetők véleményét bűnről, erényről és erkölcsről. Szeretettel várjuk!

 

 

Jelentkezni honlapunkon részvételi jegy vásárlásával lehet: Részvételi jegy vásárlása

„Ha értelme van az életnek, akkor a jég hátán is kibírja az ember.”
Friedrich Nietzsche

A program gerincét a moderátorok által vezetett fórumbeszélgetések adják, mely az élet értelmének kérdéskörét vizsgáló "Az élet vállalkozása" című, előzetesen megküldött olvasmánygyűjteményre épül.

A program időbeni alakulása:

 

 8:30 -  8:45 Érkezés, regisztráció
 9:00 - 10:30 Fórumbeszélgetés I.
10:30 - 10:50 Kávészünet
10:50 - 12:20 Fórumbeszélgetés II.
12:20 - 14:00 Ebéd
14:00 - 15:30 Fórumbeszélgetés III.
15:30 - 15:50 Kávészünet
15:50 - 17:00 Fórumbeszélgetés IV.

 

Helyszín:  Párbeszéd Háza, 1085 Budapest, Horánszky utca 20.

 Részvételi díj:

Jelentkezni részvételi jegy vásárlásával tud az alább található linken:

4 féle részvételi jegy közül választhat, annak megfelelően, hogy kér-e ebédet, illetve nyomtatott vagy e-mailben elküldött pdf formátumú szöveggyüjteményt szeretne.

Az ebéd a Párbeszéd Háza mellett található Loyola Café-ban lesz, s az aktuális napi menüválasztékból (2 leves és 3 főfogás, melyből az egyik vegetáriánus) lehet a helyszínen választani. Kérjük, vegye figyelembe, hogy laktóz- és gluténmentes étkezésre a Loyola Caféban nincs lehetőség. Ilyen igény esetén, kérjük, válassza az ebéd nélküli részvételi lehetőséget. Laktóz –és/vagy gluténérzékeny résztvevők pl. a közeli Vega City-ben tudnak ebédelni. Köszönjük megértését!

Jelentkezem a rendezvényre

A rendezvény résztvevői létszáma maximum 25 fő, részvételi lehetőség jelentkezési sorrendben.           

Jelentkezési határidő: legkésőbb 2019. október 15. (illetve a 25 fő maximális résztvevői létszám eléréséig)

 

Javasolt öltözködés: laza üzleti viselet

További információ:

KEVE Társaság – Elbert Éva, koordinátor

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 30 345-0365

Bankszámlaszám: (CIB Bank) 10700206-24320601-51100005

B Dóra1Dr. Bernhardt Dóra

Angol-német szakos középiskolai tanár, teológus. Négy év középiskolai tanítás után a rendszerváltáskor a Magyar Evangéliumi Keresztyén Diákszövetség első titkáraként hat éven keresztül vezette ezt a szervezetet. 1995 és 2000 között a kanadai Regent College-ban tanult, ahol teológiai diplomát szerzett. PhD fokozatát szintén teológiából szerezte az amsterdami Vrije Universiteit-en.

Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetem Angol Intézetének oktatója, itt angol nyelvgyakorlatot tart és irodalmi, teológiai és kulturális témájú szemináriumokat vezet.

Budapesten él.

scharle peeter fotoDr. Scharle Péter

Scharle Péter (1940) építőmérnök, mérnök-matematikus, dr.habil. Szerkezettervező és kutató (1963-1984), fejlesztési programokat irányító kormánytisztviselő (1985-1998), egyetemi tanár (Széchenyi István Egyetem, 1998-2010), prof. emeritus (2010-).
Szakmai tevékenysége (könyvek, tanulmányok, előadások) az épített infrastruktúra fejlesztésével összefüggő műszaki és közéleti kérdésekhez kapcsolódik. Tudományos, egyetemi és kamarai testületek tagja, választott tisztségviselője. A Magyar Pax Romana tagja (2004-2010 elnöke), a KEVE Társaság tagja (2007-2013 alelnöke). A laikus keresztény életvitel kérdéseivel foglalkozó magvasabb írásait a MPR több konferencia-kiadványa, a Mérleg, a Studia Wesprimiensa és az Egyházfórum közölte. Három gyermeke, öt unokája van.

 

TJ Fénykép3Dr. Tomka János

Villamosmérnök és mérnöktanár, gazdálkodás- és szervezéstudomá- nyokból szerzett PhD fokozatot. 1993-2014 között a KPMG-nél dolgozott felső vezetői beosztásokban. Főiskolai tanár a Károli Gáspár Református Egyetemen, vezetési szakértő. Az MTA Tudásmenedzsment Munkabizottsága, a Magyar Mérnökakadémia és a Menedzserek Országos Szövetsége Felügyelő Bizottságának tagja. A Keresztyén Vezetők és Üzletemberek Társasága (KEVE) tagja, 1994-2004 között elnöke. Számos előadást tartott, cikkeket és könyveket írt többek között a Biblia és a vezetés kapcsolatáról. Nős, felesége építészmérnök, három felnőtt gyermekük és két unokájuk van.

Az élet vállalkozása - A hit és a céltudatos élet kihívása

 

Az Élet vállalkozása Entrepreneurs of Life

„Hatással lenni”, „örökséget hagyni”, „sikeres életből a fontos életre” – kevés újból visszatérő témának van nagyobb hatása a nyugati társadalomra, mint a cél és a beteljesülés. Legfőbb problémánk az, hogy modern emberként túl sok mindenünk van, és túl kevés az, amiért élünk. Sőt, legtöbbünk anyagi bőségben él lelki szegénység közepette. Ez a tananyag, mely 1999-ben teljes átírásra került, bemutatja, mennyire vágynak az emberek a célra és arra, hogy fontosak legyenek. Az olvasmányok az emberek életének hátteréül szolgáló lehetőségekkel, nehézségekkel és az élet szakaszaival foglalkoznak. Az Élet vállalkozása egyszerre lelkesítő és elgondolkodtató – mindannyiunkat arra serkent, hogy határozzuk meg a dolgok fontossági sorrendjét az életünkben, és nézzük meg előrehaladásunkat.

1. rész – A végső miért
Az olvasmányok az elhíváson keresztül mutatják be, mit mond a célról a zsidó és a keresztény szemlélet. Az elhívás az emberi motiváció „végső miértje”. Ez a világnézet összehasonlításra kerül két legnagyobb történelmi riválisával: a keleti válasszal és a nyugati szekuláris nézőponttal.

2. rész – Hatással lenni
A második fejezet két nagy hős életét vizsgálja, akiken keresztül láthatóvá válik, hogyan lehet hatással egyetlen ember élete egy egész korra. William Wilberforce és Alexander Szolzsenyicin életét nézzük meg ebben a részben.

3. rész – Próbák és győzelmek a keresés közben
Ez a rész a vállalkozói elhivatottság rögös útja megélése közben jelentkező próbákkal foglalkozik. Olyan példákat látunk, mint a süketséggel küszködő Beethoven, illetve Magellán világ körüli útja után jelentkező gőgje.

4. rész – Az értékelés ideje
A fejezet Tolsztoj kedvelt történetével, A két öreggel kezdődik, majd rátér saját személyiségünk és prioritásaink értékelésére.

5. rész – Jól befejezni
Az utolsó rész az életút „jól befejezésével” foglalkozik. Az elhívást követőknek az élet egészen a végéig vállalkozói kockázat – miközben a feladat egyértelmű: helyesen és jól befejezni azt.