TTF header new2 0„Jó volna, ha lenne egy üzleti iskola, ahol olyan dolgokat lehetne tanulni, amelyeket nem tanítanak az üzleti iskolákban.”

Charles Handy

 

 
Kik vagyunk valójában? Kik vagyunk akkor, amikor senki sem lát? Mi mutatja meg lényünk lényegét?

Vannak olyan témák, amikről nem csak érdemes gondolkodni, de amelyekről elmélkedni szinte kötelező. Ezek az élet igazán lényeges kérdései.

S vannak nagy gondolkodók, akiknek megfogalmazott, papírra vetett, s az utókorra hagyott gondolatai képesek változásokat generálni, életeket átformálni, akár életre szóló és életbe vágó változásokat elindítani.

A The Trinity Forum együtt gondolkodásra, párbeszédre hívja a résztvevőket, legfőbb célja a gondolkodó vezetők és a vezető gondolkodók összekapcsolása.

Szeretettel hívjuk, csatlakozzon hozzánk Ön is a 2021. október 2-án tartandó Trinity Forumra, melynek központi témája :

Amikor senki sem lát - A jellem fontossága egy olyan korban, amikor a megjelenés számít


puzzle2A fenti címet viselő gondolatgyűjtemény segítségével vizsgáljuk majd a kapcsolatot a jellem és a vezetői pozíció között, valamint azt, mi lehet az ellenszere korunk jellembeli válságának. A történelem jelentős vezetőinek jellemét vizsgálva jobban megismerhetjük sajátunkat is.

 

Az „Amikor senki sem lát” olyan olvasmányokat tartalmaz, amelyek igen gyakorlati módon segítenek feltárni azt a kérdéskört, amely a jellemünket övezi – lényünk magjának a valóságát, azt hogy kik és mik is vagyunk akkor, amikor senki sem lát. Kevés kérdés van a modern világban, mely fontosabb lehetne ennél az egyén és társadalom szemszögéből egyaránt.

Tartson velünk, ismerje meg a nagy gondolkodók és önhöz hasonló, gondolkodó vezetők véleményét a jellem fontosságáról. Szeretettel várjuk!

 

Jelentkezési lappal regisztrálok                   Részvételi jegy vásárlásával regisztrálok

Bővebben a The Trinity Forum szolgálatról

„A hírnév csak pára, a népszerűség csupán véletlenség, a vagyon szárnyra kel – csak a jellem marad meg.”
(Horace Greeley)

A program gerincét a moderátorok által vezetett négy fórumbeszélgetés adja, mely a jellem kérdéskörét vizsgáló "Amikor senki sem lát" című, előzetesen megküldött olvasmánygyűjteményre épül.

A program időbeni alakulása: 

 8:30 -  8:45 Érkezés, regisztráció
 9:00 - 10:30 Fórumbeszélgetés I.
10:30 - 10:50 Kávészünet
10:50 - 12:20 Fórumbeszélgetés II.
12:20 - 14:00 Ebéd
14:00 - 15:30 Fórumbeszélgetés III.
15:30 - 15:50 Kávészünet
15:50 - 17:00 Fórumbeszélgetés IV.
 

Helyszín:  Párbeszéd Háza, 1085 Budapest, Horánszky utca 20. (Amennyiben a pandémia miatt a személyes találkozásra nem lesz lehetőség, úgy a rendezvényt online formába tartjuk.)

Regisztrálni jelentkezési lap kitöltésével ITT , vagy részvételi jegy vásárlásával ITT tud. 

Részvételi díj

-regisztrációs díj ebéd nélkül:10.000Ft

-regisztrációs díj ebéddel: 11.500 Ft

Az ebéd a Párbeszéd Háza mellett található Loyola Café-ban lesz, s az aktuális napi menüválasztékból (2 leves és 3 főfogás, melyből az egyik vegetáriánus) lehet a helyszínen választani. Kérjük, vegye figyelembe, hogy laktóz- és gluténmentes étkezésre a Loyola Caféban nincs mód. Ilyen igény esetén, kérjük, válassza az ebéd nélküli részvételi lehetőséget. Laktóz –és/vagy gluténérzékeny résztvevők pl. a közeli Vega City-ben tudnak ebédelni. Köszönjük megértését!

Jelentkezési határidő: 2021. szeptember 21. 

A rendezvény résztvevői létszáma maximum 25 fő, részvételi lehetőség jelentkezési sorrendben.           

Javasolt öltözködés: laza üzleti viselet

További információ:

KEVE Társaság – Elbert Éva, koordinátor

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

+36 30 345-0365

Bankszámlaszám: (CIB Bank) 10700206-24320601-51100005

Dr. Scharle Péter

Scharle Péter (1940) építőmérnök, mérnök-matematikus, dr.habil. Szerkezettervező és kutató (1963-1984), fejlesztési programokat irányító kormánytisztviselő (1985-1998), egyetemi tanár (Széchenyi István Egyetem, 1998-2010), prof. emeritus (2010-).
Szakmai tevékenysége (könyvek, tanulmányok, előadások) az épített infrastruktúra fejlesztésével összefüggő műszaki és közéleti kérdésekhez kapcsolódik. Tudományos, egyetemi és kamarai testületek tagja, választott tisztségviselője. A Magyar Pax Romana tagja (2004-2010 elnöke), a KEVE Társaság tagja (2007-2013 alelnöke). A laikus keresztény életvitel kérdéseivel foglalkozó magvasabb írásait a MPR több konferencia-kiadványa, a Mérleg, a Studia Wesprimiensa és az Egyházfórum közölte. Három gyermeke, öt unokája van.

 

Dr. Illéssy János

Illssy JnosÜzleti tanácsadó, egyetemi oktató, és a Ventil Kft. gazdasági igazgatója. Szakmai pályafutásának főbb állomásai: Pannonplast pénzügyi vezérigazgató-helyettes (1996-2001); BNP Paribas Hungária Bank ügyvezető igazgató (2001-2003); BorsodChem pénzügyi vezérigazgató-helyettes (2004-2007). Okleveles villamosmérnök (Budapesti Műszaki Egyetemen, 1987), MBA és PhD (University of Pittsburgh, 1991 és 1998). 25 éve oktat vállalati pénzügyet magyar és külföldi egyetemek MBA programjaiban. 2004 és 2013 között három terminuson át a KEVE elnöke, jelenleg is több szolgálatában aktív. A GLS Nemzetközi Vezetői Konferencia magyarországi társvezetője. A Trinity Forum itthoni indulásától fogva a program moderátora. Feleségével, Orsolyával Piliscsabán él; három gyermekük: Kristóf, Dorottya és Johanna.

Dr. Zahuczky Katalin

Zahuczky KatalinGyermekgyógyász, mozgásszervi rehabilitációs szakorvos vagyok. A miskolci Gyermekegészségügyi Központban kezdtem a munkámat 30 éve és dolgozom azóta is. 2014-től a Gyermekrehabilitációs Részleget vezetem, ahol elsősorban fogyatékossággal élő gyermekek és családok életminőségén szeretnénk javítani. "Mellékállásban" házi gyermekorvosként is dolgozom.Óraadó tanárként a Miskolci Egyetemen oktatok, részt veszek gyermekrehabilitációs szakorvosok szakvizsgáztatásában. Három lányom van.
A Trinity Fórumon keresztül ismerkedtem meg a KEVE-vel.Osztályvezetöi munkámhoz szerettem volna olyan útmutatást és ötleteket gyűjteni, amiket nem tanítottak az egyetemen.De ennél sokkal többet kaptam ott:széles látókörű és érdeklődésű, a legkülönfélébb munkaterületeken dolgozó értékes emberekkkel jó hangulatban eltöltött órák után, az élet fontos kérdéseivel foglalkozó elgondolkodtató olvasmányok átbeszélgetése után iránymutatást az "élet"-em helyes vezetéséhez. 

Amikor senki sem lát: a jellem fontossága egy olyan korban, amikor a megjelenés számít

 

A „jellemkérdés” az előző nemzedék élete során nagyrészt félre volt tolva a közélet területéről, ám a válságok és botrányok egész sora ismét felhívta a nyugati társadalom figyelmét arra, hogy e kérdést – méltó helyét biztosítva – középpontba kell állítani.

 

Az „Amikor senki sem lát” olyan olvasmányokat tartalmaz, amelyek a társadalom különböző szintjein lévők számára igen gyakorlati módon segítenek feltárni azt a kérdéskört, amely a jellemünket övezi – lényünk magjának a valóságát, azt hogy kik és mik is vagyunk akkor, amikor senki sem lát. Kevés kérdés van a modern világban, mely fontosabb lehetne ennél az egyén és társadalom szemszögéből egyaránt; kevés témához szólhatnának hozzá a keresztények döntőbb és aktuálisabb módon, mint ehhez, és kevés olyan téma van, amely bármelyikünket is ennél mélyebben érinthetne.

 

Az „Amikor senki sem lát” kétezer év több mint 30 nagy írójának és gondolkodójának műveiből vett rövid részletekből tevődik össze, s a következő témák köré épül:

 

1. rész - A jellem fontossága

A bevezető részben a nyugati történelemben követjük végig a jellem témáját Platóntól és Arisztotelésztől Washingtonig és Churchillig.

 

2. rész - A jellem tűzpróbája

A második részben a személyes válságok, a legmélyebb, legalapvetőbb lényünket megmutató elkerülhetetlen igazságpillanatok jellempróbáló szerepét vizsgáljuk meg.

 

3. rész - A jellem kulturális eróziói

A harmadik részben a modern társadalom mélyen rejlő erőit tárjuk fel, melyek nap-nap után alakítják életünket, s jellemünket azzal fenyegetik, hogy szétmorzsolják.

 

4. rész - Az erős jellem szellemi alapjai

A negyedik rész lelki fogalmakkal, olyan gondolkodásbeli, s cselekvési szokásokkal foglalkozik, amelyek a jellem széles körben tapasztalható elmorzsolódásának forradalmi, s gyakorlati ellenszerének bizonyultak.

 

5. rész - A jellem hősei

A befejező részben valódi hősöket ünnepelünk, akik munkára ösztönöznek bennünket, hogy a kiválóság, a tisztesség és az igazi jellem más tulajdonságainak újabb magaslatait érhessük el.

 

A feldolgozandó curriculumot a résztvevőknek e-mailben, pdf állományként küldjük ki a rendezvényt megelőzően. Azoknak, akik nyomtatott formában is igényt tartanak rá, külön kérésre postai úton is el tudjuk küldeni, azonban ebben az esetben az előállítási és postaköltségek a megrendelőt terhelik. Ez Magyarországon 6.855 Ft.

Kérjük, hogy a curriculmot nyomtatásban (vagy azzal egyenértékű elektronikus formában) minden résztvevő hozza magával, hogy közösen tudjuk feldolgozni, illetve személyes jegyzetekkel lehessen kiegészíteni. Köszönjük!