scharle peeter fotoDr. Scharle Péter

Scharle Péter (1940) építőmérnök, mérnök-matematikus, dr.habil. Szerkezettervező és kutató (1963-1984), fejlesztési programokat irányító kormánytisztviselő (1985-1998), egyetemi tanár (Széchenyi István Egyetem, 1998-2010), prof. emeritus (2010-).
Szakmai tevékenysége (könyvek, tanulmányok, előadások) az épített infrastruktúra fejlesztésével összefüggő műszaki és közéleti kérdésekhez kapcsolódik. Tudományos, egyetemi és kamarai testületek tagja, választott tisztségviselője. A Magyar Pax Romana tagja (2004-2010 elnöke), a KEVE Társaság tagja (2007-2013 alelnöke). A laikus keresztény életvitel kérdéseivel foglalkozó magvasabb írásait a MPR több konferencia-kiadványa, a Mérleg, a Studia Wesprimiensa és az Egyházfórum közölte. Három gyermeke, öt unokája van.

 

TJ Fénykép3Bánki Lajos

Éveken át töltött be cégvezetői munkakört, de az utóbbi két évtizedben gyülekezeti lelkészi és tanári munkaköre vált fő hivatásává. Teológus- és coach diplomákkal rendelkezik, trénerként és coachként is dolgozik, az ICF (Nemzetközi Coach Szövetség) ACC fokozatú tagja. A Pünkösdi Teológiai Főiskola coaching-, vezetéstudományi- és teológiai tanszékein tanít, fő területe az érzelmi intelligencia illetve annak fejlesztése, valamint a kommunikáció és az empátia.
Legkedvesebb magyar közmondása: “A jó pap is holtig tanul” – mert meggyőződése, hogy napjainkban az életünk végéig folytatott tanulás és fejlődés elengedhetetlen fontosságú, hogy életpályánk a gyorsan változó világban is minden szakaszában növekvő és gyümölcsöző maradhasson.

  

Anna Békefi smBékefi Anna

Békefi Anna az ELTE-n szerzett bölcsész diplomákat Germanisztika, tanárképzés, kulturális antropológia szakokon, valamint művészettörténet tanulmányokat folytatott. Középiskolás korában fordult az idegenvezetés és kulturális turizmus felé, csapatával évekig, szívügyeként iskolás csoportoknak szervezett interaktív, honismereti kirándulásokat. Saját utazásszervező irodája Anima Travel néven kínál művelődésre, szemléletformálásra inspiráló hozó tematikus utakat. Kiemelt terület az életében az önkénteskedés, fejlődő országokban való szolgálat. Szakmai életútjának kiemelkedő pontja az Óbudai Esernyős Turisztikai és Kulturális Pont kiépítése és vezetése, valamint a kerület turisztikai fejlesztése Óbudai Turisztikai Egyesület elnökeként. Jelenlegi feladata a Magyar Kongresszusi Iroda ügyvezetőjeként hazánk konferencia és üzleti rendezvény ágazatának sikeressé és fenntartható megoldásokkal működővé tétele. Hitvallása, hogy mindannyiunk élete üzenet, egyéni talentumainkkal a helyünket megtalálva örömteli, a közjót, embereket, világot szolgáló életet élhetünk Isten dicsőségére.