ifi11

Kedves Ifivezető Testvérünk!

Szeretettel köszöntünk a KEVE Társaság "Compass, Isteni pénzügyek" szolgálata nevében. Hálásak vagyunk és köszönjük, hogy időt szánsz a Magvető Sorozat megismerésére és átgondolod, hogy megismertesd ezt a tanítást a Rád bízott fiatalokkal. Imádkozunk, hogy Isten vezessen döntésedben és áldja meg szolgálatodat. Magunk személyesen már nagyon sok Compass, Isteni pénzügyek Bibliatanulmányozó sorozatot vezettünk és a legnagyobb öröm mindig az volt számunkra, ha láthattuk, hogy Isten milyen módon formálja a résztvevők életét mindennapi témákon keresztül is. Kívánjuk, hogy Neked is hasonló örömben és élményekben legyen részed a sorozat vezetése során. Engedd meg, hogy az alábbiakban hátteret adjunk a sorozat címének:

Miért Compass? – Életünkre nagyon sok minden folyamatos hatással van, ezért szükségünk van egy iránytűre, Isten élő igéjére, ami mindig megmutatja merre van az Út, az Élet és az Igazság.

Miért Isteni pénzügyek? – A Biblia 2350 olyan igeverset tartalmaz, ami tanít a pénzről, vagyonról és adakozásról. Ez majdnem tíz százaléka az Írásnak. Isten nem mennyiségben méri az ügyek fontosságát, de tudja, hogy a pénzügyek életünkben nagy kihívást jelentenek és könnyen eltéríthetnek – akár észrevétlenül is – az Ő követésétől. Ezért nagyon sok elvet és gyakorlati tanácsot fogalmazott meg igéjében számunkra, melyek ismerete is mélyítheti Jézussal való kapcsolatunkat.

Miért Magvető? – Az ifjú korosztályra jellemző, hogy bár jelentős mértékben önállósodik már szüleitől, mégis sokkal kisebb a pénzügyekkel kapcsolatos mindennapi kitettsége, mint a teljesen önálló életet kezdetteknek. Ugyanakkor fontos, hogy már ebben a korban táguljon tudásuk praktikus és biblikus pénzügyi ismeretekkel és Jézus tanítványaiként azzal a ténnyel, hogy Istennek az is fontos, hogyan kezeljük pénzügyeinket. A Sorozat olyan alapot adhat, amihez későbbi életük során, amikor ténylegesen szembesülnek ilyen kihívásokkal (pl. hitelfelvétel), visszanyúlhatnak és tanácshoz és bölcsességhez juthatnak.

Úgy gondoljuk, hogy ez az Áttekintő és a hozzá kapcsolódó Segédletek megfelelő támpontot adnak az ifialkalmak megtartásához. Ha mégis kérdésed, vagy észrevételed lenne, akkor keress nyugodtan bennünket a KEVE Társaság elérhetőségein. Nagyon hasznos felkészülés lehet a Sorozat megtartásához Howard Dayton Számít a Pénzed című könyvének elolvasása is, mely részletesen beszél mind a biblikus pénzügyek igei megalapozásáról, mind a pénzügyek gyakorlati ismereteiről és társaságunk webáruházában (könyv vagy webkönyv formában) megvásárolható. Amennyiben szeretnél rendszeresen értesítést kapni a Compass, Isteni pénzügyek szolgálattal kapcsolatos hírekről (pl. Compass Club alkalmak, koordinátor képzések), akkor iratkozz fel Compass levelező listánkra. Koordinátor képzés iránti érdeklődésedet is ITT jelezheted.

Szolgálatodra és életedre Isten gazdag áldását kívánjuk!

 

Bogatin Attila 

társszolgálatvezető 

és

Szalai Zsolt

elnök, társszolgálatvezető