• Biblia és pénz? Nem furcsa párosítás? Nem azt hirdeti a Biblia, hogy az Isten emberei szegények? Vagy tán pont fordítva: hogy a Jézusban hívőket azonnal anyagi bőséggel is megáldja Isten? Törődött egyáltalán Jézus a vagyonnal, pénzzel, tulajdonnal?


• Van Istennek konkrét mondanivalója a hitelről? A jövedelemszerzésről, a megtakarításról, a költekezésről? Az adakozásról, az őszinteségről, a tanács-kérésről, vagy a fiatalok okításáról?
• Nem összeegyeztethetetlen dolgokról van szó, amikor a hitéletről és a pénzügyi életről együtt beszélünk? Hát nem a pénz minden rossznak gyökere?


Semmi sem lehetne távolabb az igazságtól! Isten a Biblia lapjain megdöbbentően sokat tanít a pénzen, tulajdonon, vagyonon keresztül.

 

Teremtőként és mindenek Tulajdonosaként ránk, emberekre bízza földi vagyonát – ezzel sáfári megbízatást adva nekünk az élet minden területére.
Az anyagiakat tekintve is bensőséges kapcsolatra törekszik velünk! Megtanít, hogy a pénzügyi problémák leküzdése elsősorban a lélekben dől el. Hogy anyagi gondokat nem lehet pénzzel megoldani. És hogy nem az számít, sokat vagy keveset kaptunk, hanem hogy hűségesek vagyunk-e vele vagy sem.