A KITARTÁS HATALMA ÉS HATÁSA
Írta: Ray Kerwood  -  2020. május 25.

Vállalkozni kockázatos dolog és ha nem vagyunk kész ellenőrzés alatt tartani a kockázatokat, akkor nem ajánlatos vállalkozásba fogni. Nem kérdés, hogy rengeteg hibát követtem el. De a jó választások száma meghaladja a rosszakét. Emlékszem egy kockázatos időszakra, de csak azért, mert agresszív voltam, ellenálltam, hogy túl hamar feladjam. Másszóval, nem fogadtam el nemleges választ.


Az öcsémtől, Jimtől, aki Charlestonban (West Virginia) lakott, megtudtam, hogy számos cég a környezetében olyan terméket árult, amit szén-előállító cégek használtak az iszaptavaikban, amit az én cégem, az Alpine Petroleum, értékesíthetett volna ott. Látva ezeket az eladási lehetőségeket a saját államomban, ötletet adott arra, hogy felhívjam West Virginia egyik legprominensebb multimilliomosát, John Heatert. A 38 Go-Marts – kombinált benzinkút, étterem és élelmiszerbolt – tulajdonosa volt országszerte.

 

MI TÖRTÉNIK A 16. MÁSODPERCBEN?
Írta: Robert J. Tamasy  -  2020. május 18.

Nemrégiben láttam egy felvételt, amiben egy éltanuló tartott a középiskolája végzőseinek búcsúbeszédet. Elmondta, hogy mekkora örömmámort érzett az évek megfeszített munkája és a meghozott áldozatok után, amikor elérte a célját és az évfolyamában első lett.
Aztán hozzáfűzött egy kijózanító észrevételt: mindez az eufórikus érzés csupán 15 másodpercig tartott. Elmondta, hogy arra számított, hogy az elért eredménytől sokkal jobban és izgatottabban fogja érezni magát. De nem. Miután beteljesült a vágya, nem érzett semmit. Amilyen gyorsan elárasztották az érzelmek, ugyanolyan gyorsan el is tűntek – mindössze 15 másodperc után.
Tehát figyelmeztette a diáktársait, hogy legyenek céljaik és álmaik, de vigyázzanak, ne bánjanak meg semmit a 16. másodpercben.

 

VÁLASZD A CSENDET ÉS NYUGALMAT A VILÁG BOSSZANKODÁSA ÉS HANGZAVARA HELYETT

Írta: Rick Boxx  -  2020.05.04.

Egyszer meghívtak három vendéget egy talk showba, ahol érzékeny témákat feszegettek. Két vendég és a műsorvezető közötti vita olyan heves lett, hogy már kiabálni kezdtek egymással. (Tudom, ez manapság szinte már megszokott az ilyen jellegű műsorokban, de szeretnék rávilágítani, hogy mi történt ezek után.)
Végül néhány perc üvöltözés után a műsorvezető lenyugodott és megkérdezte a mindaddig csendben ülő harmadik vendég véleményét. Az ő csendes és megfontolt szavai hirtelen rendet hoztak a káoszba. Nemcsak emiatt, hanem a nyugodt viselkedése miatt is hitelesebbé vált üvöltöző társainál. 

ÁLDOTT NAPOKAT ÉLÜNK
Írta: Ferenczi Réka  -  2020.05.11.

Sokakhoz hasonlóan én is immár két hónapja dolgozom Home Office-ban, a társas érintkezéseim száma igen minimális, szinte a nullával egyenlő, a családomon kívül senkivel nem találkozom. És szintén sokakhoz hasonlóan nekem is hiányoznak a munkatársaim, a barátaim. Tulajdonképpen hiányzik a régi, megszokott, normális életem.
Múlt héten hallgattam egy előadást a GLN (Global Leadership Network) szervezésében arról, hogy mi várható a vírushelyzet, az önkéntes karantén után. Vajon, milyen lesz az „új normális”. Az előadó (Patrick Lencioninak hívják) biztosra állította, hogy már nem lesz ugyanolyan, mint régen volt. Vagy legyengülve, gyengébben kerülünk ki a mostani helyzetből, vagy erősen, megerősödve. 

VERSENYSZELLEM KONTRA JÓZAN ÉSZ
Kitől, mit tanulunk? III.


Írta: Tomka János  -  2020.04.27


Nem csak a régi nagyoktól, hanem a mai fiataloktól is van mit tanulni. A járvány kitörése előtt utoljára március 5-én tudtam személyes találkozás formájában megtartani az óráimat. Nagyon értelmes és komolyan érdeklődő pszichológus hallgatók az „Agresszív Társaság” nevű szituációs játék során csoportokban versenyeztek egymással.


A játékszabályok viszonylag egyszerűek. Az egyes csoportok a társaság egy-egy részlegének nevében 10 fordulóban hoznak üzleti döntést arról, az adott hónapban befektetnek vagy eladnak. Ha mindegyik csoport elad, akkor mindegyikük egyforma vesztességet könyvel el, így a cég is veszteséges. Ha vegyes a döntés, vagyis egy fordulóban van mind eladó, mind befektető csoport, akkor az eladók nyereséghez jutnak, míg a befektetők annyi vesztességet kénytelenek maguknak elkönyvelni, mint amennyi nyereségre tettek szert az eladók. Ebben az esetben a társaság nyeresége nulla. Végül, ha mindegyik csoport befektet, akkor mindegyik egyenlő mértékű nyereséghez jut, a társasság is nyereséges. A pénzügyi év végén a legnagyobb profitot elérő csoport bónuszt kap a cég nyereségéből. Az egyes csoportok egymással párhuzamosan, titkosan hozzák meg döntésüket. Néhány fordulóban a döntés előtt a csoportképviselők tárgyalhatnak egymással és megegyezhetnek abban, hogy milyen döntést hoznak, illetve az utolsó alaklommal összdolgozói értekezlet keretében egyezhetnek meg. Ezeknél a fordulóknál a szokásos nyereség és veszteség többszöröse keletkezik.